METEO 18 iunie 2023

ANM: Cod portocaliu de averse şi furtuni în 12 judeţe, duminică; Cod galben de vreme rea în jumătate de ţară, până luni

de Agerpres | 930 vizualizări

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de averse şi instabilitatea atmosferică, ce vizează peste jumătate din ţară.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de duminică, între orele 14:00 - 23:00, va fi Cod portocaliu de vreme rea în zone din 12 judeţe aflate în zona Carpaţilor Orientali, în estul Carpaţilor Meridionali şi în judeţele Buzău, Ialomiţa şi Călăraşi. În aceste zone vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 30-40 l/mp şi izolat de peste 50-60 l/mp.


Sursa: meteoromania.ro


De asemenea, conform prognozei de specialitate, în perioada 18 iunie ora 10:00 - 19 iunie, ora 10:00, va fi în vigoare o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică în Moldova, Muntenia, jumătatea de est a Transilvaniei şi sudul Dobrogei, precum şi în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20-25 l/mp şi izolat de peste 30-40 l/mp.

Meteorologii precizează că vremea se va menţine instabilă şi în zilele următoare.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.