METEO 26 august 2019

(Update) ANM: Cod galben și în județul Covasna

de Covasna Media | 2501 vizualizări

UPDATE: Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare nowcasting Cod galben pentru localitățile Covasna, Întorsura Buzăului, Zagon, Zăbala, Ozun, Sita Buzăului, Ghelința, Brețcu, Barcani, Ojdula, Catalina, Boroșneu Mare, Reci, Brateș, Moacșa, Valea Mare, Comandău din județul Covasna, unde se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula 25...30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici.

Atenționarea este valabilă în intervalul astăzi până la ora 14:00.

Inițial, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteorologică Cod galben, fenomenele vizate fiind manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată în intervalul 26 august, ora 14 – 26 august, ora 22.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar 80 – 90 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 50...60 l/mp”, a anunțat ANM.

Conform hărții publicate de ANM, codul galben e valabil și în județul Covasna.

De asemenea, ANM a anunțat și faptul că disconfortul termic se va menține ridicat în după-amiaza zilei de luni (26 august) cu precădere în regiunile sudice și sud-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade. 

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.