METEO 10 august 2021

ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în Carpații Orientali și local în Carpații Meridionali

de Covasna Media | 2303 vizualizări

Administrația Națională de Meteorologie au emis un cod galben de instabilitate atmosferică în Carpații Orientali și local în Carpații Meridionali şi în nordul Munteniei pentru astăzi, 10 august, în intervalul orar 13:00 – 23:00, valabil și în și județul Covasna.

„În intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali, precum și în nordul Munteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25...45 l/mp, a anunțat ANM.

În plus, meteorologii precizează că fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.

De asemenea, a fost emis un cod galben de disconfort termic ridicat pentru 10 și 11 august în sud-vestul și sudul țării, unde disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă.

”Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 38 de grade. Pe alocuri, temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade”, precizează ANM.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.