METEO 27 august 2021

ANM: Atenționare meteorologică cod galben

de Covasna Media | 9190 vizualizări

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteorologică cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi abundente, valabilă în intervalul 28 august, ora 15:00 – 29 august, ora 23:00, fiind vizat și județul Covasna.

„În intervalul menționat, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină în Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Moldova. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25...55 l/mp, îndeosebi în zonele de deal și de munte”, a anunțat ANM.

În același timp, pentru intervalul 27 august, ora 10:00 – 29 august, ora 23:00,  ANM a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate.

„Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Astfel de fenomene se vor semnala vineri (27 august) îndeosebi în sud-estul, centrul și nord-estul țării, precum și în zona de munte. Sâmbătă (28 august) instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice, unde fenomenele asociate vor fi mai puțin intense și se vor semnala pe arii restrânse, iar duminică (29 august) fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor produce cu precădere în centrul, nordul și nord-estul teritoriului”, spun meteorologii, precizând că, în intervalul menționat, cantităţile de apă vor depăși, pe perioade scurte sau prin acumulare, 20...50 l/mp.

De asemenea, ANM informează că, în vestul și nord-vestul țării, în aceste zile, vremea se va menține răcoroasă, chiar rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 18...20 de grade. În restul teritoriului va fi normală termic, chiar ușor mai caldă în sud-est.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.