METEO 18 aprilie 2013

Ai planuri pentru weekend? Prognoza meteo pe trei zile

de Covasna Media | 535 vizualizări

Joi, vremea va fi frumoasă şi caldă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil în sudul şi estul ţării şi mai mult senin în rest. La orele amiezii, în zona de munte se vor aduna câţiva nori şi izolat va ploua slab. Vântul va avea unele intensificări în jumătatea sudică a Moldovei, Dobrogea şi Muntenia, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade pe litoral şi 23 de grade în vest.

La munte, vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiază când izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla cel mult moderat, cu unele intensificări în zona înaltă. Temperaturile maxime ajung la valori de: 8 grade la Sinaia, 10 grade la Semenic, 11 grade la Păltiniş şi Predeal şi 14 grade la Stâna de Vale.

În regiunile intracarpatice, vreme frumoasă şi caldă. Soarele este pe cer toată ziua, iar la amiază termometrele trec de 20 de grade şi ajung la 23 de grade la Timişoara. Maxime puţin mai mici de 20 de grade vor fi la Cluj-Napoca şi Sibiu, 18..19 grade, iar în depresiunile din estul Transilvaniei, 17 grade la Miercurea Ciuc şi 15 la Braşov.

Vineri, norii vor acoperi cerul în regiunile sudice şi sud-estice şi va ploua slab şi vântul se va înteţi, iar maximele termice ajung în jur de 16..17 grade. În restul ţării, vremea este în continuare frumoasă şi caldă, cu cele mai mari valori termice la amiază de 21…22 de grade în partea de vest a ţării. Cele mai mici maxime sunt în continuare pe litoral, 13 grade la Constanţa.

Sâmbătă, vremea se va menţine uşor mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă a anului în regiunile intracarpatice, în timp ce în restul ţării valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale ale perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zonele de deal şi de munte, dar şi în regiunile estice, unde izolat vor fi ploi slabe de scurtă durată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 14…15 grade pe litoral până la 21 de grade în vest.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.