METEO 11 februarie 2023

A treia zi cu ger extrem la Întorsura Buzăului - minus 26 de grade Celsius; vremea se încălzeşte

de Agerpres | 1371 vizualizări

Staţia meteo din Întorsura Buzăului a înregistrat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, minus 26 de grade Celsius, după alte două nopţi cu geruri extreme.

Potrivit meteorologului de serviciu, cea mai scăzută temperatură din această iarnă s-a înregistrat în data de 9 februarie, minus 31,1 grade Celsius, în timp ce pe 10 februarie mercurul termometrelor a coborât până la minus 29 de grade Celsius la Întorsura Buzăului.

Azi noapte s-au înregistrat minus 26 de grade Celsius în aer şi minus 30 de grade la sol, iar stratul de zăpadă măsoară 26 de centimetri. (...) Începând de azi, vremea se va încălzi uşor, adică nu vom mai avea geruri atât de mari, dar temperaturile vor coborî, totuşi, până spre minus 15 grade Celsius", a declarat, pentru AGERPRES, meteorologul de serviciu.

Întorsura Buzăului, unul dintre polii frigului din România, mai este supranumită şi „Mica Siberie” din cauza temperaturilor extrem de scăzute ce se înregistrează aici în fiecare an, dar localnicii spun că această iarnă a fost mai blândă în comparaţie cu alţi ani.

Spre exemplu, pe 8 ianuarie 2015, la Întorsura Buzăului au fost minus 34,6 grade Celsius, iar pe 10 ianuarie 2017, minus 32 de grade Celsius.

Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu fusese atins din anul 1939. 

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.