LIFESTYLE 10 noiembrie 2015

Vrei să te laşi de fumat? Ce poţi bea ca să scapi de pofta de ţigări

de Covasna Media | 706 vizualizări

Mulţi fumători îşi doresc să se lase de fumat, însă pentru a scăpa de acest viciu este nevoie de foarte mult autocontrol şi o voinţă de fier. Mai mult decât atât, în cazul fumătorilor, corpul este dependent de nicotină, şi de aceea acestora le este cumplit de greu să scape de acest viciu.

În momentul în care încearcă să se lase de fumat, multe persoane suferă de tulburări comportamentale tocmai din cauză că organismul simte lipsa nicotinei, care acţionează ca un drog ce creează dependenţă.

Însă, potrivit ultimelor descoperiri, există o serie de ceaiuri pe care poţi să le bei pentru a scăpa de pofta de ţigări, ceea ce ar putea să înlesnească procesul de a renunţa total la fumat.

1. Ceai de pedicuţă

Aceasta este o plantă recomandată de medici persoanelor care doresc să se lase de fumat datorită faptului că dimineaţa au senzaţia de „gura uscată” care apare la persoanele care încearcă să se lase de ţigări. Mai mult, pedicuţa ajută la înlăturarea stărilor de anxie­tate iar consumarea ceaiului de pedicuţă este indicată pentru două luni, o cană dimineaţa şi una seara, pentru efecte maxime.

2. Ceai de iasomie

Dacă vrei să te laşi de fumat consumă cel puţin 2 căni de ceai de iasomie în fiecare zi. Acest ceai ajută organismul să lupte împotriva radi­calilor liberi care se formează în orga­nism atunci când fumezi. Mai mult, iasomia luptă împotriva stării de iritabilitate care apare atunci când te laşi de fumat şi calmează sistemul nervos.

3. Ceaiul de eucalipt

Ceaiul de eucalipt te scapă efectiv de pofta de fumat. Mai mult, acest ceai creează aproape o repulsie faţă de ţigări, dacă sunt consumate câte două înghiţituri de fiecare dată când îţi e poftă de o ţigară.

4. Ceaiul de muşeţel

Acest ceai este cel mai bun pentru persoanele care doresc să se lase de fumat. Se pot bea trei căni zilnic şi vei observa că pofta de ţigări îţi va fi inhibată. Mai mult, muşeţelul acţionează şi asupra sistemului nervos, oferind o stare de relaxare organismului, precizează lyla.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.