LIFESTYLE 29 decembrie 2014

Trucuri care te ajută să alungi somnul în noaptea de Revelion

de Covasna Media | 405 vizualizări

Lipsa de energie în noaptea de Reve­lion poate fi o adevărată problemă, în special dacă te-ai hotărât să participi la o petrecere. Pentru a nu risca să te ia somnul şi să ratezi toată distracţia, consumă cât mai multe fructe energizante, precum arahide sau migdale.

Arahidele sunt puternic energizante, 100 g de produs uscat dezvoltând în organism, prin me­ta­bolizare, circa 650 de calorii. Acestea conţin multe substanţe azotate (până la 49% din greutatea lor), materii grase constituite în principal dintr-un ulei comestibil, format din acizi graşi nesaturaţi şi substanţe glucidice (din care amidon până la 20%). Toate aceste substanţe reprezentate cantitativ în procente mari sunt responsabile de valoa­rea energetică foarte ridicată a alunelor.

Alunele au efect nutritiv şi energetic care le recomandă în astenii şi în surmenaj fizic, pentru copii şi pentru sportivii care fac eforturi fizice mari, precum şi pentru cei de vârsta a treia, în special în sau după afecţiuni epuizante. Şi aluna de pădure este foarte bogată în substanţe grase (mai mult de 50% din greutatea fructului uscat), substanţe azotate în cantitate mare, săruri minerale de calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sulf, clor, sodiu, fier şi cupru, iar ca vitamine, pe cele liposolubile şi vitaminele B.Un alt fruct energizant este migdala dulce (Prunus dulcis), a cărui valoare calorică este de aproximativ 650 de calorii (fruct uscat).

Migdalele conţin o mare cantitate de vitamine A şi B, fermenţi, săruri de potasiu, săruri minerale de calciu, fosfor, fier etc., o enzimă (emulsina), subs­tanţe glucidice (zaharoase) în procentaj ridicat şi sunt foarte bune surse de ener­gie.

Alte 5 trucuri cu care vei învinge oboseala

1. Dormi în timpul zilei. Somnul în timpul zilei, o metodă veche şi recomandată frecvent, te va ajuta să faci faţă mai uşor oboselii.

2. Ieşi la aer curat. O bună metodă de înviorare este aceea de a ieşi în aerul rece. Frigul te va trezi instantaneu.

3. Dansează. Fă mişcare! Nu ezita să dansezi, îţi va pune sângele în mişcare.

4. Consumă băuturi reci. Bea sucuri, vin sau cocktailuri reci, care să te menţină trează până după miezul nopţii sau chiar până spre dimineaţă. Aşadar, indiferent care este băutura ta preferată, consum-o rece.

5. Bea cafea. O doză semnificativă de cofeină te va ajuta să lupţi cu somnul în noaptea de Revelion.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.