LIFESTYLE 17 iulie 2014

Tratamente neştiute dar extrem de eficiente cu miere de albine

de Covasna Media | 545 vizualizări

Despre calităţile curative pe care le are mierea de albine ştie toată lumea. Sunt însă puţini cei care aplică aceste tratamente naturale cu miere, tratamente care pot vindeca de la durerile în gât până la cele mai diverse afecţiuni, cum ar fi infecţiile şi bolile de inimă.

Mierea nu are contraindicaţii. Excepţie fac copiii de până la un an şi cei care suferă de diabet. Acestora din urmă mierea nu le este interzisă, dar se recomandă prudenţă şi un consum raţional. În rest mierea poate fi consumată de oricine pentru că nu are efecte adverse. Interesant este că mierea nu declanşează nici un fel de reacţii alergice, dar este unul din cele mai bune tratamente în prevenirea alergiilor.

Mierea de albine în combinaţie cu scorţişoară tratează afecţiunile de inimă, acneea, căderea părului, balonările şi chiar artrita.

Reţeta generală în tratamentul cu miere este combinarea unei linguri cu miere cu un pahar de apă călduţă în care se adăuga o linguriţă rasă de scorţişoară. Iniţial mierea se amestecă bine cu pudră de scorţişoară apoi se adăugă apă şi se amestecă până de dizolvă. Bea siropul de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, pentru îndepărtarea durerilor osteoarticulare.

Siropul reglează metabolismul şi previne diabetul, stabilizând secreţia de insulină şi reglează nivelul colesterolului. Tratamentul se aplică pe parcursul a şapte zile, după care se poate relua luna următoare.

Mierea mâncată la micul dejun îmbunătăţeşte ritmul cardiac. Mai mult, specialiştii susţin că un consum constant de miere şi unt (o bucăţică de unt de dimensiunea unei nuci) poate preveni infarctul.

Pentru bărbaţi, pasta obţinută din amestecul de miere, ulei de măsline şi scorţişoară poate fi folosită împotriva căderii părului. Se aplică înainte de spălare şi se lasă să acţioneze 15 minute, după care se îndepărtează la duş.

Măştile faciale cu miere sunt renumite pentru eficienţa lor mai ales în combaterea bolilor de piele şi în tratarea acneei. Medicii recomandă mierea aplicată direct pe faţă de două-trei ori pe săptămână.

Mierea este utilă şi în dietă, valoarea sa calorică fiind mai mică decât cea a zahărului alb sau brun, scrie femeia.ro. Gargara cu apă cu miere, calmează durerile de gât şi previne respiraţia urât mirositoare.

Mierea este eficientă şi pentru tratarea infertilităţii, dacă se consumă regulat, câte o linguriţă, dimineaţa şi seara. Tratamentul este util şi pentru femei şi pentru bărbaţi.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.