LIFESTYLE 1 iulie 2018

Tendințele de amenajare interioară în 2018

de Geanina Lupșa | 745 vizualizări

Contraste puternice și nuanțe pline, trendul în acest an

Anul 2018 se face remarcat printr-o serie de schimbări în ceea ce privește amenajarea interioară. Cromatici diverse, piese preluate din cadrul natural, dar și decorurile vintage sunt câteva tendințe de design interior în acest an, spun specialiștii.

Se zice despre locuința omului că reprezintă o extensie a personalității acestuia. Căminul nostru este, de fapt, cartea de vizită în care sunt expuse gusturile noastre. Deoarece casa este locul în care ne petrecem majoritatea timpului liber, trebuie să ne simțim confortabil și este necesar să fim atenți la micile detalii ce țin de amenajarea interioară.

 Atunci când vorbim despre decorurile și amenajările interioare opțiunile sunt multiple în funcție de forme, texturi, iar tendințele se schimbă de la an la an.

Anul 2018 vine cu un set de schimbări în domeniul designului interior.

Culorile intense

Dacă până anul trecut culorile neutre erau predominante, în acest an la modă sunt culorile aprinse, intense.

Fie dacă este vorba despre culoarea perdelelor, a pereților, a mobilierului sau a accesoriilor, în acest an se poartă culorile îndrăznețe, puternice.

Ultra violetul este culoarea anului 2018 și este aleasă de Institutul Pantone (Autoritatea Internațională în domeniul culorilor și a sistemelor de culori). Pe parcursul acestui an, ultra violetul se va regăsi inclusiv când vine vorba de design interior.

Alte culori specifice acestui an sunt roșu, turcoaz, dar și negru. Poate părea surprinzător însă specialiștii consideră că negrul te poate ajuta să transformi orice spațiu într-unul elegant.

Plante decorative

Indiferent de stilul de amenajare ales, plantele de interior fac parte din categoria elementelor de bază ale decorurilor din 2018. Pentru că designul eco-friendly este preferat  în acest an, plantele speciale de dormitor nu ar trebui să lipsească din locuințele noastre. Pe lângă faptul că acestea ajută la înfrumusețarea camerei, totodată,  purifică și aerul. De preferat sunt plantele cu frunze verzi.

Lemnul în nuanțe naturale

Mobilierul cu aspect clasic este reprezentativ pentru acest an. Utilizarea materialelor naturale în toate domeniile de activitate este o altă tendință în 2018. Astfel, se pune mare accent pe piesele de mobilier din lemn de culoare maro natural. Este atrăgător și, de asemenea, modern. Și pentru că vorbim despre designul eco-friendly, de nelipsit are trebui să fie și rafturile de culoare maro natural pentru cărți, sau suporturile de aceeași culoare pentru flori.

Oglinzile

Anul acesta oglinda ar trebui să fie un element prezent în locuințele fiecăruia. Oglinzile aflate într-un număr cât mai mare într-o încăpere vor spori lumina, dar și intensitatea culorilor. Acestea pot avea diferite forme, rotunde, pătrate, dreptunghiulare, sau pot fi chiar încorporate în mobilier.

Decoruri vintage

Stilul vintage domină în materie de design interior și în acest an. Acesta constă în realizarea unui decor folosind un obiect vechi. Prin acest stil vintage revalorificăm, de fapt, lucrurile vechi. Folosind în amenajarea interioară elemente retro este o modalitate de a personaliza spațiul respectiv.

O locuință poate fi adaptată tendințelor moderne în foarte multe moduri, însă acestea ar fi 5 aspecte majore de care ar trebui să se țină cont, dacă aveți în plan câteva reamenajări interioare pe parcursul acestui an.

Surse: Avantaje.ro, CasaDex.ro, Edifica.ro, LDesign.ro, Artdecozone.ro și IdeiAmenajări.ro

Surse foto: Decorino.ro, Familist.ro, Life.ro, Jobbind.com, Suntfericita.manager.ro

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.