LIFESTYLE 5 august 2014

Superalimente ale lunii august pe care e bine să le consumăm

de Covasna Media | 491 vizualizări

Din punct de vedere calendaristic, august este ultima lună de vară şi aduce pe masă oamenilor o mulţime de alimente care pot face oricând parte dintr-o dietă sănătoasă. Iată care sunt superalimentele lunii august pe care ar fi bine să le consumi:

Pepene galben

De ce ne place: O porţie conţine numai 46 de calorii, plus necesarul unei întregi zile de vitamine A şi C. De asemenea, este o sursă foarte bună de potasiu şi este plin de apă, susţine nutriţionistul Mitzi Dulan.

Cum să-l savurăm: Poate fi consumat crud sau într-o salată de fructe cu puţină brânză feta sau mentă.

Zucchini

De ce ne place: Acest aliment este sărac în calorii şi bogat în fibre, vitamine A, C, K şi potasiu. „Este un produs care adăugă cantitate şi substanţa dietei tale fără prea multe calorii”, spune Dulan.

Cum să-l savurăm: O legumă cu adevărat versatilă, zucchini este gustos atât fript pe grătar, crud cât şi fiert. L-ai putea folosi în clătite americane, ca chips-uri sau în lasagna făcută în casă. Poate fi chiar prăjit – este mult mai sănătos decât cartofii prăjiţi.

Vinete

De ce ne plac: Sunt o sursă excelentă de vitamine B6 şi K şi conţin şi o mulţime de fibre. Aceste legume au în compoziţia lor foarte mulţi antioxidanţi ceea ce înseamnă că sunt benefice pentru sănătatea corpului în general şi a inimii şi memoriei în special.

Cum să le savurăm: Încearcă să le sotezi, pe grătar sau înăbuşite în puţin ulei. Totodată, vinetele pot fi consumate şi sub forma unei salate gustoase.

Mure

De ce ne plac: Fructele de pădure în general sunt pline de fibre şi antioxidanţi şi conţin foarte puţine calorii. S-a demonstrat că un consum de mure încetineşte declinul cognitiv, protejează inima şi scade tensiunea arterială. Aceste fructe sunt o sursă excelentă de potasiu şi vitamine E, C, K, magneziu şi fibre.

Cum să le savurăm: Într-un pahar cu gheaţă sau sifon sau adaugă-le într-o salată. Totodată, murele pot fi excelente şi în prăjituri, coapte la cuptor – atenţie totuşi să nu consumi prea multe dulciuri.

Dovlecei galbeni

De ce ne plac: Înrudiţi cu zucchini, aceste alimente sunt bogate în fibre, vitamine C şi K şi potasiu cu foarte puţine calorii.

Cum să îi savurăm: Îţi poţi consuma fripţi pe grătar, sub formă de supă sau chiar ca topping pentru pizza. De altfel grătarul este un mijloc excelent pentru a prepara toate legumele, alături de puţină carne, spune Dulan.

(sfatulparintilor.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.