LIFESTYLE 20 iunie 2022

Sesiune gratuită de yoga, marți, în parcul central din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1118 vizualizări

Ziua Internațională Yoga va fi sărbătorită marți, 21 iunie, și la Sfântu Gheorghe. Toți cei interesați sunt așteptați, de la ora 18:00, în zona de lângă lacul din Parcul Elisabeta. Intrarea este liberă. 

Ședința ține o oră și 15 minute. Sunt necesare haine ușoare, în care participanții să se miște lejer, saltea, apă, cremă FPS (factor de protecție solară), eventual spray împotriva insectelor și un hanorac, transmit organizatorii. 

Marți, 21 iunie, tot globul sărbătorește Ziua Internațională Yoga. Iar Sfântu Gheorghe nu face excepție. Te invit din inimă, în parc, de la orele 18, la o ședință de yoga gratuită și accesibilă oricărei vârste (îți poți aduce și copilul dacă vrei).

Tema acestui an setată de Națiunile Unite este YOGA PENTRU UMANITATE.

Scopul acesteia este de a deschide discuțiile (și ochii) asupra rolului acestei discipline în menținerea și/sau tratarea sănătății mintale.

Hai să avem grijă de noi. Te aștept cu drag pe salteluță, în natură, la aer curat”, a transmis organizatorul evenimentului, instructorul Gabi Chirilă. 

Ziua Internațională Yoga este sărbătorită, în fiecare an, la 21 iunie – ziua solstițiului de vară. Scopul evenimentului este de a creşte interesul la nivel global față de această practică străveche cu numeroase beneficii pentru sănătatea fizică, mentală şi spirituală.

Data de 21 iunie a fost declarată Ziua internațională Yoga la 11 decembrie 2014, în urma adoptării de către Adunarea Generală a ONU a rezoluției 69/131. Yoga este un grup de practici sau discipline fizice, mentale şi spirituale avându-şi originile în India antică. Cuvântul „yoga” derivă din sanscrită şi înseamnă uniune, simbolizând uniunea dintre corp, minte şi spirit sau conștiință. Astăzi, yoga este practicată în forme variate în întreaga lume şi promovează atât sănătatea fizică, cât şi pe cea mentală”, potrivit agenției de presă Agerpres. 

Ziua Internațională Yoga a fost sărbătorită pentru prima dată în 2015.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.