LIFESTYLE 28 ianuarie 2015

Sănătatea inimii. Opt lucruri pe care cardiologii le spun prietenilor

de Covasna Media | 368 vizualizări

În principiu ştiţi elementele de bază ale unei inimi sănătoase: exerciţii fizice şi o dietă echilibrată. Dar, cu toate acestea, încă există anumite lucruri care produc confuzie. Este bună aspirina pentru sănătatea ini­mii? Cât efort este prea mult? Time prezintă răspunsurile pe care cardio­logii le dau apropiaţilor. Ce sfaturi trebuie să urmăm pentru a avea o inimă sănătoasă?

Nu daţi atenţie „trendurilor ali­mentare”

„Există atât de multe trenduri care vin şi pleacă. O dietă fără gluten nu este necesară dacă nu aveţi o boală celiacă sau o sensibilitate reală la gluten”, spune Suzanne Steinbaum, directorul asociaţiei pentru sănătatea cardiacă a femeilor din New York.

Mâncaţi un peşte mai bun

„The American Heart Association recomandă pacienţilor să consume peşte de două ori pe săptămână, dar asta nu înseamnă să gătiţi orice vine din ocean. Mâncaţi somon, hering, ton şi anşoa”, spune Leslie Cho de la Cleveland Clinic.

Nu vă mai îngrijoraţi de consumul de sare

Limita în ceea ce priveşte consumul de sare este de 1500 de miligrame pe zi, dar unele studii au arătat că tensiunea arterială creşte doar atunci când aportul de sare depăşeşte 3500 de mg. Dacă aveţi rinichi sănătoşi, nu trebuie să renunţaţi la sare. În schimb, evitaţi alimentele procesate”, spune Holly Andersen de la New York-Presbyterian Hospital.

Renunţaţi la aspirină

„În ciuda studiilor referitoare la beneficiile cardiace ale aspirinei, aceasta nu este pentru toată lumea. Dacă aveţi sub 65 de ani şi nu prezentaţi factori de risc, aspirina zilnică nu este utilă”, a adăugat Dr. Cho.

Găsiţi-vă locul fericit

„Stresul zilnic creşte tensiunea arterială care poate cauza depresie şi anxietate. Păstraţi-vă fericit”, a spus Stacey Rosen de la Katz Institute for Women’s Health.

Fără zahăr

„Noi, cardiologii, insistăm ca pacienţii să mănânce alimente cu un conţinut scăzut de grăsimi, dar în ultimul timp observăm că cerealele şi biscuiţii au un conţinut tot mai ridicat de zahăr. Concentraţi-vă pe proteine şi grăsimi sănătoase”.

Nu uitaţi să râdeţi

„Râsul este foarte important. 15 minute de râs sunt echivalente cu 30 de minute de activitate în ceea ce priveşte beneficiile pentru sănătatea cardiovasculară”, spune Dr. Andersen.

Nu mergeţi la somn nervos

„Studiile au arătat că o căsnicie sănătoasă scade riscul apariţiei bolilor de inimă. Menţinerea unei relaţii stabile, sănătoase chiar contează”, spune Dr. Steinbaum.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.