LIFESTYLE 12 iunie 2013

Peste 50% dintre români sunt obezi sau supraponderali. Vezi zonele cu cele mai mari probleme

de Covasna Media | 438 vizualizări

Mai mult de jumătate dintre români declară că se confruntă cu problema kilogramelor în plus, prinicipalul factor în dezvoltarea bolilor metabolice, conform unui studiu Omnibus efectuat pentru Ponderas.

Statisticile arată ca o treime (34%) din populaţia României este supraponderala, iar aproximativ un sfert (20%) suferă deja de obezitate.

Ponderas, singurul spital din România specializat în chirurgie metabolică de avangarda, a efectuat acest studiu pornind de la ultimele date prezentate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În 2008, OMS estimă că 51% dintre români erau supraponderali şi obezi. Astăzi, statisticile locale confirma răspândirea largă a obezităţii la peste jumătate din populaţia ţării.

Pe scurt, concluziile studiului arată că:

- peste 56% dintre bărbaţii romani sunt supraponderali şi obezi, în timp ce în rândul femeilor 48% se confruntă cu această afecţiune;

- 18% dintre tinerii cu vârste între 15-24 de ani sunt supraponderali

- cele mai avansate forme de obezitate sunt întâlnite la persoanele cu vârste între 45-64 ani (25,2%);

- în total, populaţia României are aproximativ 200.000 tone de exces ponderal;

Ardealul, zona cea mai afectată de obezitate

Conform aceluiaşi studiu efectuat de Ponderas, dintre regiunile României, Ardealul se confruntă cel mai mult cu problema obezităţii, aflându-se în topul zonelor afectate. Aproximativ 21% dintre respondenţii care locuiesc în Ardeal şi Banat au declarat că suferă de obezitate. Pe locul următor, cu 17,2% persoane obeze din totalul de locuitori se regăseşte Oltenia.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.