LIFESTYLE 17 iulie 2016

Oraşul care găzduieşte zeci de oameni alergici la viaţa modernă

de Covasna Media | 791 vizualizări

Wi-fi, plasticul sau electricitatea le pot cauza moartea

Într-un orăşel din Arizona, exis­tă un întreg trib de oameni cu diferite alergii, care încearcă să supravieţuiască departea de po­luarea din marile oraşe. Aceştia sunt sensibili la sunet, energie electrică, produse cosmetice, gaze de eşapament sau gluten.

Snowflake, un orăşel din Arizona găzduieşte 20 de gospodării în care locuiesc zeci de oameni care suferă de alergii provocate de poluarea din mediul înconjurător. Aceştia trebuie să utilizeze difuzor pentru apeluri - deoarece sunt foarte sensibili la sunet, să fiarbă hainele pentru a le decontamina de substanţe chimice şi să se ferească de aerul poluat. Nerespectarea acestor reguli le poate cauza moartea. Susie, un rezident al orăşelului Snowflake, a acceptat să stea de vorbă cu jurnaliştii „The Guardian”. Femeia le-a povestit că este alergică la parfum, pesticide, plastic, materiale sintetice, fum, radiaţii, gazele de eşapament, precum şi la anumite alimente ce conţin gluten, scrie adevarul.ro.

La fel ca şi Susie, majoritatea locuitorilor din Snowflake au ceea ce ei numesc „boala de mediu”, un diag­nostic controversat, cu simptome inexplicabile. Ideea că faci­lităţile moderne cauzează grave probleme de sănătate a apărut la mij­locul se­colului al XIX-lea. În 1869, doctorul american George Beard a publicat mai multe lucrări în care susţinea că modul de viaţă al civilizaţiei mo­derne şi puterea aburului pot provoca boli care dau „somnolenţă, iritaţie cerebrală, durere, presiune şi stare de oboseală". Aerul din Snowflake este mai curat decât mare parte din restulul S.U.A., iar oamenii se mute acolo în căutarea unui mod de viaţă mai bun. O parte dintre aceştia nu şi-au văzut copiii de zeci de ani. Pentru alţii, durerea devine insuportabilă, pentru ei sinuciderea reprezentând o rezolvare a problemei.

„Ne îngropăm singuri morţii” a spus Susie pentru The Guradian. Pentru a li se permite vizitarea comunităţii, jurnaliştilor de The Guardian li s-a impus să doarmă în maşină şi să nu se cazeze în motel, din cauza detergenţilor chimici pe care serviciile de curăţătorie le utilizează. Aceştia au fost nevoiţi să evitate machiaj, loţiuni, parfum, produse pentru păr, detergent sau balsam de rufe, precum şi orice săpun, şampon sau deodorant. Res­pectând aceste reguli, jurnaliştilor li s-a permis realizarea unui film do­cumentar despre locuitorii acelei zone.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.