LIFESTYLE 6 februarie 2014

O ţară din Europa introduce castrarea chimică a pedofililor

de Covasna Media | 657 vizualizări

Parlamentul din Macedonia a adoptat o lege care prevede că pedofilii aflaţi la a doua abatere să fie castraţi chimic, însă activiştii pentru drepturile copilului susţin că pedeapsa este în continuare prea blândă.

Parlamentarii macedoneni au supus votului, la începutul acestei săptămâni, proiectul legislativ prin care sunt înăsprite pedepsele pentru pedofili, relatează The Guardian.

Potrivit noilor prevederi, cei care molestează copii pot fi condamnaţi la închisoare pe viaţă, iar pedofilii care se află la a doua abatere vor fi castraţi chimic, însă procedura va fi realizată numai după ce aceştia vor fi eliberaţi din penitenciar.

De asemenea, legea spune că pedofilii aflaţi la prima abatere pot beneficia de o condamnare mai scurtă în cazul în care sunt de acord, în mod voluntar, să fie castraţi chimic.

Cu toate acestea, asociaţia pentru protecţia copilului Megjasi, care a dus o lungă campanie pentru introducerea castrării chimice, susţine că pedeapsa ar trebui să fie obligatorie şi pentru pedofilii care molestează un minor pentru prima dată.

Dragi Zmijanac, preşedintele asociaţiei, a motivat că luarea acestei măsuri la prima abatere i-ar împiedica pe molestatori să mai violeze vreun copil după ce sunt eliberaţi din închisoare.

Rusia, Danemarca, Marea Britanie şi Polonia se afla printre ţările care au introdus castrarea chimică.

(ziare.com)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.