LIFESTYLE 16 ianuarie 2014

O banală strângere de mână te poate costa jobul

de Covasna Media | 352 vizualizări

A învăţa să dai mâna este vital, crucial pentru succesul unui interviu pentru un loc de muncă. Încă o dovadă în acest sens vine odată cu concluzia unui studiu recent, care arată ca o strângere de mână fără forţă, vitalitate, poate pecetlui soarta unui interviu.

Iar studiul realizat în Marea Britanie arată că circa una din cinci persoane are o astfel de strângere de mână. Din păcate, aceasta este privită ca un handicap major, candidatul fiind coborât la cele mai joase calificative ori chiar catalogat ca neavând nicio şansă din primele 5 secunde ale interviului, conform Daily Mail, preluat de ziare.com.

Sondajul realizat pe 2.000 de persoane, angajatori, a scos la iveală faptul că 20% dintre aceştia au admis că judecă o persoană instantaneu, după calitatea strângerii de mână. O treime dintre aceştia au declarat că o strângere de mână care nu este fermă lasă o impresie proastă, 36% spunând că lasă senzaţia de nervozitate şi personalitate introvertită.

Expertul în limbaj corporal Judi James explică faptul că strângerea de mână este cea mai importantă formă de comunicare, cea care se află la baza întregu­lui discurs non-verbal. Comunică subordonarea sau dim­potrivă, intenţia de a forma o legătură sau nu, combinând mesaje ce se referă la statut, pute­re, curaj, onestitate, încredere şi chiar stare de sănătate.

Nu doar la interviul pentru un job acest gest este decisiv, ci şi la o întâlnire romantică ori în încercarea de a lega prietenii.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.