LIFESTYLE 13 august 2014

Mit spulberat: fumatul nu te calmează!

de Covasna Media | 381 vizualizări

Te gândeşti că dacă renunţi la tutun o să fii şi mai stresat? Că numai o ţigară te mai putea calma în momentele critice? Foşti fumători spun că după ce au renunţat la ţigări au putut fără „ajutorul“ tutunului să se calmeze.

Cercetătorii americani de la Universitatea din Wisconsin (SUA) îi încurajează, de asemenea, pe cei care vor să se lase de fumat. Aceştia aduc noi dovezi legate de faptul că renunţatul la fumat nu duce la creşterea nivelului de stres.

Atunci când duci ţigara la gură se instalează doar psihologic ideea că te calmezi. În fapt, nicotina nu numai că nu te calmează, dar ajungând în câteva secunde la creier îţi dă o stare de agitaţie.

Specialiştii în domeniu au analizat impactul psihologic pe care-l are decizia de a spune stop fumatului, pornind de la declaraţia mai multor fumători, care sunt de părere că renunţatul la tutun scade calitatea vieţii.

Aceştia consideră că fumatul îi ajută să controleze situaţiile stresante. Nimic mai fals, declară cercetătorii americani, care au realizat un studiu la care au participat peste 1.500 de persoane fumătoare.

Omul de ştiinţă Megan Piper a declarat că din experimentul efectuat recent reiese că „după ce scapă de viciu, oamenii care renunţă la tutun sunt mai sănătoşi şi mai mulţumiţi de viaţa pe care o duc“.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.