Mierea, miracolul din bucătărie - ce şi cum poţi trata cu aceasta
Mierea a fost o terapie convenţională în lupta cu infecţiile, până la începutul secolului XX, când a început să fie uşor înlocuită cu penicilina. Acum, uzul mierii în îngrijirea rănilor este din nou populară, iar cercetătorii determină, cu exactitate, cum mierea poate lupta cu infecţiile serioase ale pielii.
În concordanţă cu rezultatele lor, anumite tipuri de miere ar avea mai multe beneficii decât antibioticele. După ce pielea este rănită, bacteria care trăieşte în pielea ta, poate infecta şi penetra toată zona rănii. Dar mierea, mai ales cea făcută de albine pe florile de manuka, este bună pentru distrugerea acestei bacterii.
Mai jos, avem câteva dintre tratamentele naturiste, ce au ca componentă principală, mierea.
Balsam pentru răni. După cum am spus mai sus, mierea este benefică în lupta cu bacteriile, iar alte studii au confirmat că accelerează vindecarea rănilor.
Tratament anti-mătreaţă. Cel puţin un studiu confirmă acest lucru. Pacienţilor cu dermatită seboreică cronică şi mătreaţă li s-a administrat un tratament tropical pe bază de miere; pentru toţi, stările de mâncărime au dispărut şi scalpul a fost curăţat în mai puţin de o săptămână. Leziunile sunt complet vindecate în două săptămâni, iar problema căderii părului este şi ea remediată.
Tratarea tusei. Este un motiv pentru care multe dintre medicamentele pentru tuse sau pentru răceală sunt cu miere. Într-un studiu, cercetătorii au dat copiilor cu răceală două linguriţe de miere cu 30 minute înainte de somn: ei au tuşit mai rar şi mai uşor, în comparaţie cu cei ce nu au urmat acest tratament.
Balsam pentru gene. Această formulă are un rol dublu, ca beneficiu, deoarece este şi un demachiant excelent. Se amestecă o linguriţă de miere cu trei de ulei de ricin, într-un bol sterilizat şi acoperit. Lăsaţi-l într-un loc răcoros pentru o săptămână, până ajunge la o consistenţă omogenă. Folosiţi-l cu încredere pentru îndepărtarea machiajului şi pentru a vă face genele să strălucească.
Remediu pentru arsurile solare. Proprietăţile antibacteriene şi anti-inflamatorii promovează şi accelerează vindecarea arsurilor mici; în fapt, vindecarea arsurilor ce au fost tratate cu tifon şi miere este mai rapidă decât în cazul tratării cu creme pe bază de antibiotice şi altele. Se amestecă o lingură de miere, una de ulei de măsline şi 1/4 de suc de lămâie. Amestecaţi-le şi aplicaţi soluţia pe pielea arsă; lăsaţi zece minute, iar apoi clătiţi cu apă călduţă.
Impuls pentru circulaţia sangvină. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate, mierea previne aglomerarea de celule albe, din timpul chimioterapiei. Într-un studiu, 40% dintre pacienţii cu cancer, puşi în fata riscului de neutropenie, nu au prezentat nici un simptom, după ce au luat câte două linguriţe de miere în timpul chimioterapiei.
Luptă cu alergiile. Consumul de miere poate întări imunitatea în sezonul alergiilor. Dozajul, recomandat, include ingerarea de două linguriţe de miere, zilnic. Este nevoie de răbdare, deoarece este nevoie de până la şase săptămâni până tratamentul va începe să funcţioneze.
(ziare.com)