LIFESTYLE 5 ianuarie 2015

Majoritatea vegetarienilor abandonează dieta în mai puţin de un an

de Covasna Media | 467 vizualizări

După mai puţin de un an, 84% dintre vegetarieni abandonează dieta şi încep să consume carne, potrivit unui studiu realizat de The Humane Research Council. Cercetarea mai arată şi că 49% dintre foştii vegetarieni au un partener de viaţă care consumă carne.

Potrivit cercetătorilor, este normal ca un om care a ţinut o dietă vegetală să reînceapă să consume carne, deoarece aceasta este o sursă foarte bună de proteine şi fier, transmite Medical Daily. Nutriţioniştii recomandă, însă, consumul moderat de carne. Pentru cei care doresc să devină vegetarieni, nutriţionistul Lisa Young recomandă reducerea treptată a consumului de produse de origine animală, şi nu trecerea bruscă la un regim vegetarian.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 11.000 de persoane, pe o perioadă de trei ani. Dintre aceştia, doar 2% au eliminat total produsele de origine animală din dietă, în timp ce 88% nu au renunţat niciodată complet la carne şi lactate din alimentaţie, notează gandul.info.

Cercetarea arată că principalul motiv care i-a determinat pe oameni să devină vegetarieni este sănătatea, protejarea mediului având o pondere mult mai mică.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.