LIFESTYLE 12 august 2015

Ingrediente prezente în alimentele din comerţ care nu-ţi permit să slăbeşti

de Covasna Media | 576 vizualizări

Poate că ai observat că unele persoane, deşi mănâncă mult, nu se îngraşă. De ce? Pentru că metabolismul lor funcţionează în mod corespunzător, mai exact corpul transformă caloriile consumate în energie şi nu în depozite de grăsimi.

Dacă te-ntrebi ce se-ntâmplă în corpul tău de te îngraşi cu uşurinţă, află că există două ingrediente care se găsesc în multe alimente din comert ce dau metabolismul peste cap. Aşadar, dacă te îngraşi cu uşurinţă, cu toate că nu suferi de o afecţiune care duce la acumularea de kilograme în plus, poate ar trebui să iei în calcul excluderea alimentelor care conţin două dintre cele mai periculoase ingrediente pentru metabolism.

Siropul de porumb bogat în fructoză

Acesta cauzează depedenţă şi fără să-ţi dai seama începi să consumi din ce în ce mai multe alimente care îl conţin. Efectul lui nociv are loc în timp, deoarece nivelul glucozei creşte rapid.

Din această cauză, corpul secretă insulină în cantităţi mari pentru a face faţă nivelului crescut de zahăr din sânge, însă în tot acest timp corpul stochează caloriile consumate sub formă de grăsimi, în special în zona abdomenului.

Aşadar, în cazul în care greutatea ta corporală este peste limitele acceptate şi simţi adesea nevoia să consumi dulciuri, este foarte probabil să fi căpătat o dependenţă la siropul de porumb bogat în fructoză.

Cel de-al doilea ingredient care dereglează metabolismul este glutenul

Acesta se găseşte în multe produse alimentare din comerţ, în special în produsele făinoase şi cerealiere. Când organismul dezvoltă o sensibilitate la gluten, apar dezechilibre metabolice - digestia este îngreunată şi este favorizată acumularea de grăsimi în corp.

Specialiştii susţin că pentru menţinerea unei greutăţi corporale optime, este indicat să se consume cât mai puţine produse alimentare care conţin aceste două ingrediente nocive pentru metabolism. Altfel, vor exista tot timpul probleme la nivelul sistemului digestiv, care se vor răsfrânge atât asupra sănătăţii, cât şi a siluetei, precizează clickpentrufemei.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.