LIFESTYLE 16 martie 2013

Google renunţă la Gmail?

de Covasna Media | 367 vizualizări

Publicaţiile internaţională de specialitate speculează faptul că Google ar putea renunţa la Gmail, după ce a început să renunţe la proiectele ce nu mai au căutare, cum este  Google Reader.

google_reader

Începând cu 1 iulie anul acesta, Google Reader, un produs lansat în 2005 care permite utilizatorilor să acceseze în mod automat şi să citească flixurile RSS-urile favorite, va dispărea din cauza numărului tot mai redus de utilizatori, anunţă Google pe pagina oficială a Google Reader. „Sunt două motive simple pentru acest lucru : Google Reader este tot mai puţin utilizat, iar noi ca şi companie ne concentrăm toată energia pentru dezvoltarea de noi produse. Considerăm că această strategie va creea utilizatorilor o experienţă mai bună”, a scris pe blogul oficial al Google Reader inginerul software Alan Green.

Pe baza declaraţiilor oficialilor Google referitoare la produsele tot mai puţin căutate, jurnaliştii de la PCMag speculează că pe viitor, Google ar putea renunţa inclusiv la Gmail. „Cred că este doar o chestiune de timp până ce compania va renunţa la Gmail. Sfatul meu pentru utilizatorii de Gmail este să îţi facă conturi pe outlook.com”, scrie Pcmag.com.

Conform publicaţiei citate, realul motiv pentru care Google a renunţat la Reader nu este nici pe de parte reducerea drastică a numărului de utilizatori, mai ales că decizia gigantului mondial a generat numeroase reacţii negative din partea utilizatorilor. „Cred că Google se restructurează şi a decis că orice program în beta lansat de mai mulţi ani şi care nu contribuie în niciun fel la viitorul Google, trebuie să dispară (...) Cu excepţia Gmail, care este alegerea majorităţii utilizatorilor de email, mare parte dintre iniţiativele principale ale Google par benefice pentru Google şi pe viitor. Printre acestea Google + ,Search, Images, Maps, Play, YouTube, News, Drive, and Calendar.”, scrie PCMag.com.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.