LIFESTYLE 28 ianuarie 2014

E bine sau rău să bei apă în timpul mesei?

de Covasna Media | 337 vizualizări

Unii oameni ezită să bea un pahar sau două de apă în timpul meselor din cauza credinţei ca acest lucru poate dilua acizii gastrici din stomac şi perturbă procesul de digestie. Desigur, este posibil să bei mai multă apă decât este necesar, dar nu există nici un risc asociat cu apa băută în timpul meselor scrie medlive.hotnews.ro.

Beneficii

Principala preocupare este că apa diluează acizii şi enzimele digestive din stomacul şi are ca rezultat balonarea sau distensia. Această preocupare este un mit, conform gastroenterologului Mi­chael Picco. El spune că apa băută în timpul mesei poate ajuta la îmbunătăţirea digestiei organismului şi sugerează că oamenii pot obţine aceleaşi beneficii digestive dacă beau apa la scurt timp după mese.

Consumul de apă şi greutatea

Într-un studiu publicat în august 2009 în jurnalul medical de cercetare Obesity se arată că consumul de apă înainte de mese a redus semnificativ aportul caloric şi a dus la o pierdere în greutate mai mare în rândul pacienţilor supraponderali.

Sistemul digestiv

Când o persoană ia masa organismul începe să fabrice sucuri şi enzime digestive care ajută la descompunerea alimentelor. Procesul de descompunere este hormonal şi se întâmplă în mod natural, indiferent dacă oamenii beau apa la masă sau nu. Nici o cercetare nu sugerează că acizii şi enzi­mele digestive sunt diluate de aportul de apă.

Hidratare

Cei mai mulţi pacienţi care se plâng de senzaţie de balonare după ce au băut apă în timpul mesei nu consuma mai multă apă în dieta lor de zi cu zi. Medicii recomandă menţinerea hidratării adecvate pe tot parcursul zilei, până la şase sau opt pahare pline pe zi. Hidratarea corespunzătoare ajută, de asemenea, la funcţionarea sistemului digestiv.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.