LIFESTYLE 13 decembrie 2013

De ce este bine să bei vin fiert în sezonul rece

de Covasna Media | 910 vizualizări

Dincolo de faptul că ne face plăcere să savurăm o cănuţă de vin fiert alături de prieteni, ar trebui să ţinem cont şi de faptul că în perioada rece chiar se recomandă consumarea acestei băuturi (evident, în cantitate moderată).

Specialiştii au ajuns la concluzia că vinul roşu fiert aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate. Această licoare delicioasă, consumată cu moderaţie, protejează inima, previne formarea cheagurilor de sânge şi accidentele vasculare şi, în unele cazuri, luptă împotriva cancerului (îndeosebi împotriva cancerului de colon sau a celui de prostată). Şi pentru că este antiseptic, vinul roşu fiert are rolul de scădea febra şi de a grăbi vindecarea în caz de gripă, răceală sau pneumonie.

Cum să pregăteşti vin fiert

Într-o cratiţă curată se toarnă vinul şi se lasă la încălzit, la foc mic. Vinul nu trebuie să ocupe mai mult de 2/3 din volumul vasului, deoarece la adăugarea zahărului are loc o spumare intensă.

Se adaugă treptat, amestecându-se continuu zahărul, scorţişoara, cuişoarele şi celelate mirodenii.

Vinul nu se fierbe, deoarece la peste 55 gr C majoritatea esterilor aromaţi şi a alcoolilor se evaporă, inclusiv alcoolul etilic. După întreruperea focului este de preferat ca vinul să se lase în repaoas timp de 10 minute, vasul fiind acoperit cu un capac, pentru ca băutură să îşi intensifice aroma. Se strecoară şi se serveşte în căni.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.