LIFESTYLE 16 decembrie 2014

Cum îți afectează cosmeticele sănătatea

de Covasna Media | 517 vizualizări

Probleme de fertilitate? Evită formaldehidele!

Tu o cunoști încă de pe vremea în care, la biologie, o foloseai pentru conservarea experimentelor tale. Ce-i drept, îi spuneai formol, însă e același lucru. În ceea ce privește organismul uman, însă, și, mai ales, pentru sistemul endocrin, acest compus chimic face exact opusul.

Potrivit clickpentrufemei.ro, un studiu realizat pe 300 de subiecți bărbați, care lucrau constant cu acest compus, în industria lemnului, a arătat că fertilitatea acestora a avut de suferit, reducându-se considerabil.

Specialiștii spun că formaldehida poate fi găsită în produse de uz comun, cum ar fi lacurile de unghii, produsele de curățare a casei și în multe alte produse pe care le folosim pe pielea noastră.

Ai celulită? De vină sunt parabenii

Exact așa cum procedezi în oricare program de nutriție, atunci când citești eticheta alimentelor, ar trebui să faci și cu produsele cosmetice. Un ochi vigilent va putea sesiza micile capcane chimice, de care ar trebui, cu orice preț, să-ți ferești corpul și pielea. Evită, deci, orice produs de bază de derivate ale parabenilor, de la metilparaben la etilparaben sau propilparaben.

Cunoscuți ca estrogeni de mimică, parabenii sunt, deci, substanțe chimice produse de om care acționează exact ca estrogenul din organism. Acest hormon (estrogenul), în exces, poate crește grăsimea corporală, dă naștere celulitei, stimu­lează endometrioza și chisturile ovariene. Așa că ai grijă; specialiștii estimează că 75-90% din produsele cosmetice conțin parabeni.

Grăsimea de pe abdomen? Este opera ftalaților!

La fel ca parabenii, ftalații pot acționa la nivelul sistemului endocrin, imitând sau interferând cu acțiunile hormonilor naturali, cum ar fi estrogenul. Acești compuși chimici sunt folosiți în numeroase obiecte de uz casnic, inclusiv în sticlele de apă, săpunuri, șampoane și produse cosmetice, jucarii, țevi și chiar unele medicamente.

Estimările actuale sugerează că mai bine de 75% din oameni au niveluri semnificative de ftalați în probele de urină.

Se pare că ftalații apar mai ales în urina oamenilor cu probleme de obezitate abdominală sau cu rezistență la insulină.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.