LIFESTYLE 16 iulie 2014

Condimentele, aliat al îngrijirii tenului

de Covasna Media | 279 vizualizări

Datorită antioxidantilor şi ingredientelor active pe care le conţin, condimentele pot trata micile imperfecţiuni ale pielii şi pot curăţa epiderma de cele mai încăpăţânate impurităţi. Uite care sunt condimentele pe care te poţi baza atunci când se iveşte o problemă cu tenul tău!

Scorţişoara

O mirodenie fără de care plăcinta cu mere nu ar mai avea acelaşi gust, scorţişoara reprezintă un condiment minune deoarece te poate scăpa cu uşurinţă de coşurile care apar în cele mai nepotrivite momente. Dacă vrei să scapi de o astfel de neplăcere, trebuie să amesteci o linguriţă de miere cu una de scorţişoară măcinată. Aplică apoi compoziţia pe zona afectată, iar inflamația și roseața se vor diminua semnificativ. Important este să lași amestecul să acționeze câteva ore sau chiar pe timpul nopții.

Cimbrul

Utilizat în medicina naturistă pentru proprie­tățile sale de stimulare a digestiei sau de tratare a acceselor de tuse, cimbrul este şi unul dintre condimentele des folosite în numeroase bucătării ale lumii. Condimentul se remarcă, însă, prin proprietăţile sale antibacteriene si antifungice, care protejeaza pielea de erupţii si alte afecţiuni dermatologice. Astfel, doar prin consumul acestui condiment te vei feri de apariţia coşurilor neplăcute.

În plus poți prepara o infuzie pe bază de cimbru (2 lingurițe de plantă uscată la 250 ml de apă fierbinte) pe care o poți folosi pentru îngrijirea tenului. Înmoaie o dischetă demachiantă în infuzie și șterge bine tenul. Repetă procedeul și de două ori pe zi.

Ghimbirul

Aliment cu proprietăţi culinare de necontestat, ghimbirul te ajută şi când vine vorba de proble­mele tenului. Taie două felii de ghimbir, apoi masează uşor faţa, iar tenul tău va fi curăţat de impurităţi, înfrumuseţându-se vizibil.

Piperul negru

Chiar dacă în preparate nu-I preferi prea des din cauza iuţelii pe care o conferă, pentru ten, piperul negru poate face minuni. Prin aplicarea la nivelul zonei T a unei măşti cu piper negru măcinat (jumătate de linguriță) şi iaurt simplu (2 lingurițe) vei reduce excesul de sebumul, dar vei scăpa și de punctele negre.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.