LIFESTYLE 25 august 2022

Concerte, tururi ghidate și activități interactive, în pădure la Bodoc

de Iulia Drăghici - Taraș | 945 vizualizări

Programul evenimentului „Cântă pădurea” a fost finalizat. Astfel, sâmbătă, 3 septembrie, vor fi organizate ture cu bicicleta și cu cai (pe ruta Sfântu Gheorghe – Olteni), excursii ghidate prin pădure, prezentări interactive, concerte și diverse programe pentru copii. Toate acestea se vor reuni în zona băii populare Sütei din comuna Bodoc.

Cu ajutorul pădurii și al muzicii, prin puterea artei, acest eveniment de formare și motivare a comunităților locale care cuprinde întregul Bazin Carpatic urmărește promovarea unui stil de viață responsabil față de mediul înconjurător”, se arată într-o informare de presă transmisă de coordonatorii evenimentului. 

Astfel, potrivit programului pus la dispoziție de organizatori, activitățile încep la ora 8:00, când au loc turele de biciclete și cele cu cai pe ruta Sfântu Gheorghe – Olteni. 

Urmează apoi prelegeri, dar și tururi ghidate în pădure, cu specialiști din domeniul silvic. 

La ora 10:00 debutează și Târgul de produse tradiționale, dar și programele pentru copii (ateliere meșteșugărești, jocuri interactive, atelier de frigărui). 

După alte prezentări, printre care și cea despre drumețiile în siguranță, pregătită de Salvamont Covasna, la ora 13:40 este programat concertul Filarmonicii de Copii din Vlăhița, al Corului de Cameră din Bodoc, precum și al Corpus Harsona Quartett & Szokolay Dangó Balázs. 

După o pauză cu alte conferințe și drumeții, se reiau concertele la 16:30, cu Orchestra Fonó, iar de la ora 18:00 are loc spectacolul interactiv de muzică populară „István Ildikó și prietenii săi”. 

Programele se încheie la ora 19:00. 

Sfaturi utile: luați pături cu voi! Se poate cumpăra mâncare de la fața locului, dar focul și grătarele sunt interzise. Parcare la terenul de atelaje din Bodoc”, se mai arată în anunțul transmis de coordonatori. 

Programul întreg poate fi consultat în afișul alăturat. 

Organizatorii și partenerii programului din județul Covasna sunt: Consiliul Județean Covasna, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Agrosic”, Fundația „Cântă pădurea”, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Primăria Bodoc, ocoale silvice locale, organizații profesionale, Serviciul Public Județean Salvamont Covasna, Școala Populară de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe, precum și Asociația „Vadon”.

„Cântă pădurea” este un proiect inițiat încă din 2004 în Ungaria, care a ajuns și în România, la Bihor, în 2014. Acesta este organizat în premieră, în 2 – 4 septembrie a.c., în Covasna, Harghita și Brașov, printr-un acord de colaborare între autoritățile locale din cele trei județe, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. 

Conceptul este de eveniment cultural non-invaziv, care presupune organizarea de plimbări, concerte și spectacole de teatru în diferite locații din mijlocul pădurii și care reprezintă și o oportunitate de educare a tinerelor generații în ceea ce privește raportarea la mediul înconjurător, în general, și la pădure, în special, precum și referitor la adoptarea unui stil de viață sustenabil. 

Accesul la activități este gratuit. 

Evenimentul a fost prezentat prima dată la Sfântu Gheorghe, la finele lunii iulie, într-o conferință de presă la care au luat parte președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, ministrul Mediului, Tánczos Barna, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Szenner Zoltán, primarul Municipiului Braşov, Allen Coliban, și inițiatorul proiectului, Szabó Lajos, președinte al Fundației „Cântă Pădurea” din Ungaria.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.