LIFESTYLE 4 septembrie 2019

Cercul de dans modern, la mare căutare la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 2356 vizualizări

Toate locurile au fost ocupate în prima zi de înscrieri 

Cercul de dans modern din cadrul Palatului Copiilor Sfântu Gheorghe se bucură de mare popularitate în rândul celor mici, dar și în rândul adolescenților. Luni, 2 septembrie, în prima zi de înscrieri pentru anul școlar 2019-2020, toate locurile au fost ocupate. 

„În câteva ore s-au ocupat toate locurile, pentru că au fost și înscrieri online și înscrieri telefonice pentru cei care vin demult.  În total sunt în jur de 250 de copii de diferite vârste care s-au înscris. S-au ocupat locurile atât de repede pentru că facem bine ceea ce facem. Avem grupe de performanță, suntem cunoscuți peste tot. Iubesc munca și oamenii simt asta”, ne-a spus profesoara de dans Molnár Enikő. 

Aceasta a precizat că anul trecut a antrenat aproximativ 350 de copii, iar anul acesta numărul va fi similar pentru că la cei 250 de copii înscriși se vor adăuga și câteva clase întregi de elevi.  

„Dansul este cea mai unică formă de mișcare, adică toată musculatura se mișcă în același timp. Este și distractiv pentru că în timp ce dansezi te simți bine mereu, te distrezi. Pentru mine dansul este totul”, a mai spus Molnár Enikő. 

Cursurile vor începe luni, 9 septembrie, iar grupele de performanță vor da startul pregătirilor pentru concursurile din perioada octombrie-decembrie, spune profesoara. 

Dansatorii de la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe sunt deja renumiți pentru rezultatele lor obținute la fiecare participare și au în palmares nenumărate premii. 

Pentru celelalte cercuri din cadrul Palatului Copiilor înscrierile sunt deschide în limita locurilor disponibile până pe 30 septembrie, fie online, fie la sediul instituției, de luni până vineri, între orele 13:00-18:00. 

Elevii pot alege dintre dansul popular, muzică ușoară, protecția mediului, modelism, karting, electronică, vânătoare de vulpe, jocuri pe calculator-informatică, foto-video, cultură și civilizație engleză, atelierul fanteziei, tenis de masă, schi, înot, etnografie, ecoturism, pictură pe lemn, șah și ziaristică. 

Potrivit directorului Palatului Copiilor Sfântu Gheorghe, Kerekes Jenő, la nivel județean, în anul școlar 2018-2019, aproximativ 3.500 de copii au frecventat cercurile Palatului, dintre care peste 1.400 la Sfântu Gheorghe. 

De menționat este că participarea la toate cercurile este gratuită, iar costurile sunt suportate de Inspectoratul Școlar prin Ministerul Educației. De asemenea, ca și în alți ani, pe lângă activitățile din cadrul cercurilor, copiii vor participa și la diverse concursuri și excursii organizate de Palat.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.