LIFESTYLE 5 octombrie 2014

Ce ar trebui să ştie bărbaţii care consumă alcool

de Covasna Media | 298 vizualizări

Băuturile alcoolice dăunează nu numai ficatului şi altor organe, ci şi fertilităţii masculine, este concluzia unei cercetări recente a specialiştilor danezi.

Consumul excesiv şi regulat de alcool dăunează calităţii spermei, informează Top Sante, care citează studiul apărut în publicaţia „BMJ Open”.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Danemarca de Sud au analizat datele medicale şi testele de evaluzare psihică de la 1.221 de tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 28 de ani.

De asemenea, specialiştii au evaluat consumul de alcool al acestora, prin intermediul unor chestionare. Participanţii au menţionat cantitatea de alcool consumată săptămânal, precum şi dacă beau mai mult de cinci unităţi de alcool cu o singură ocazie şi dacă s-au îmbătat cu o lună înaintea studiului. O unitate este echivalentul a 10 g de alcool.

Rezultatele au arătat că tinerii au consumat, în medie, 11 unităţi de alcool pe săptămână, că mai mult de două sferturi (64%) dintre ei au luat parte la o noapte de beţie cu o lună înainte şi că 60% dintre ei s-au îmbătat mai mult de două ori.

Cu cât consumul de alcool era mai mare, cu atât mai scăzută era calitatea spermei, au constatat cercetătorii. Mai exact, s-a observat o morfologie anormală şi o mobilitate redusă a spermatozoizilor. Aceste modificări s-au observat la bărbaţii care consumau mai mult de cinci unităţi de alcool pe săptămână, fiind pronunţate în cazul celor care beau peste 25 de unităţi în fiecare săptămână.

„Cei mai mari băutori (care consumau peste 40 de unităţi săptămânal) aveau cu 33% mai puţini spermatozoizi decât micii băutorii (1-5 unităţi) şi cu 51% mai puţini spermatozoizi normali", explică Tina Kold Jense, coordonatorul cercetării.

(ziare.com)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.