LIFESTYLE 21 septembrie 2014

Care este ritmul ideal de lucru la locul de muncă

de Covasna Media | 454 vizualizări

O firmă din Letonia a realizat un experiment interesant pe angajaţii săi pentru a creşte productivitatea.

În urma studiului realizat de Draugiem Group, care a apărut pe site-ul publicaţiei lunare Fast Company, s-a constatat că ritmul de muncă pentru o bună productivitate ar fi de 52 de minute de lucru şi 17 minute de pauză, relatează „Le Figaro”.

După câteva ore consecutive de lucru, se recomandă o pauză a creierului pentru a putea continua eficient.

Firma letonă a monitorizat ce făceau salariaţii la calculator în aplicaţii considerate „productive”, „neproductive” sau „neutre”. S-a observat că 10% dintre salariaţii cei mai eficienţi luau pauze regulat, iar la campionii productivi­tăţii ele durau 17 minute, la 52 de minute lucrate.

Pentru ca ecuaţia să funcţioneze cu adevărat, în cele 17 minute de pauză, angajaţii trebuie să se odihnească, nu să petreacă timp pe Facebook sau să vorbească despre problemele de la serviciu.

Nu se ştie dacă regula de 52 + 17 minute este cea mai bună pentru toate locurile de muncă, dar pauzele regulate sunt necesare pe tot parcursul zilei pentru ca oamenii să rămână concentraţi, potrivit Agerpres.

Un studiu britanic din 2013 arată că cea mai scăzută productivitate se înregistrează la ora 14.55, adică în jurul orei mesei de prânz.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.