LIFESTYLE 22 ianuarie 2015

Cafeaua previne cea mai agresivă formă de cancer de piele

de Covasna Media | 396 vizualizări

Doar o ceașcă de cafea pe zi poate ține la distanță cancerul de piele, potrivit unui studiu recent. Patru cești pe zi, însă, previn melanomul malign, cea mai agresivă formă de cancer de piele.

Dacă îți începi ziua cu o ceașcă de cafea, nu doar că vei avea mai multă energie, dar îți vei scădea și riscul de cancer.

Oamenii de știință americani au ajuns la această concluzie după ce au urmărit 450.000 de femei și bărbați timp de 10 ani, scrie doctorulzilei.ro.

Voluntarii aveau aproximativ 63 de ani și la începutul studiului niciunul nu avea melanom malign. Până la terminarea cercetării 3000 au fost diagnosticați cu cancer de piele.

Băutorii de cafea, adică 90% dintre participanți, erau mai puțin predispuși să se îmbolnăvească de cancer. Cu cât mai multă cafea consumau, cu atât riscul era mai scăzut, potrivit National Cancer Institute, din SUA.

Cei care consumau patru cești pe zi erau cu 20% mai puțin predispuși să dezvolte boala.

Experții în sănătate avertizează, însă, că dacă este depășită doza de patru cești pe zi, ar putea apărea alte probleme de sănătate precum hiper­tensiunea arterială.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.