Berea - 3 beneficii nebănuite
Consumul moderat de bere combate insomniile, îmbunătăţeşte capacitatea de memorare şi este benefică pentru sănătatea ochilor, potrivit rezultatelor mai multor studii.
Este cunoscut faptul că berea poate avea capacitatea de a rehidrata organismul după efort fizic şi chiar de a reduce riscul apariţiei ulcerului.
Potrivit gandul.info, există şi beneficii mai puţin cunoscute, precum faptul că un consum moderat de bere poate contribui la creşterea nivelului de atenţie şi poate favoriza memoria pe termen scurt, poate îmbunătăţi vederea şi poate contribui la atenuarea episoadelor de insomnie.
Berea în cantităţi moderate îmbunătăţeşte memoria şi nivelul de atenţie
Un studiu realizat în România demonstrează că un consum moderat de bere poate favoriza procesele de memorare, asigurând încorporarea datelor recente în memoria pe termen lung. Cercetătorii au demonstrat, de asemenea, că un consum moderat de bere în rândul persoanelor active amplifică impactul amintirilor autobiografice plăcute asupra creierului. Mai mult, cercetările evidenţiază faptul că un consum moderat de bere permite o creştere a utilizării dinamice a tuturor resurselor de atenţie ale sistemului nervos central. Astfel, persoanele care au consumat o cantitate moderată de bere au prezentat o alocare de 2 ori mai puternică a resurselor ce ţin de atenţie.
Berea consumată cu moderaţie poate reduce riscul de cataractă
Un consum moderat de bere poate avea, datorită conţinutului de antioxidanţi datorat hameiului, efectul surprinzător de a reduce riscul apariţiei cataractei. Studii internaţionale au arătat că în rândul persoanelor care au consumat cantităţi moderate de bere, s-au înregistrat cu până la 50% mai puţine cazuri de cataractă.
Berea, un posibil remediu pentru insomnie
Datorită hameiului 100% natural folosit la fabricarea ei, consumul moderat de bere poate contribui la atenuarea episoadelor de insomnie. Pe lângă conţinutul său de antioxidanţi, hameiul eliberează şi o substanţă numită carbonil dimetilvinil, cunoscută pentru efectul sedativ şi de relaxare. Astfel, în combinaţie cu alte componente ale berii, precum vitamina B2 şi acidul nicotinic, hameiul ajută la o instalare mai rapidă a stării de somnolenţă.