LIFESTYLE 4 decembrie 2014

Beneficiile terapeutice ale băilor cu sare

de Covasna Media | 422 vizualizări

Le poți face la tine în cadă sau într-un lighean, și te ajută să ameliorezi simptomele diferitelor boli – de la dureri reumatismale la afecțiuni endocrine.

Compoziția de sare din baie diferă, în funcție de afecțiunea pe care vrei să o tratezi. Dacă nu poți folosi direct apă de mare, poți amesteca sare de mare în apa de la robinet, în concentrații diferite, notează clickpentrufemei.ro.

- Pentru alungarea durerilor reuma­tice și artritice, pregătește următorul amestec: dizolvă 5 kg sare de mare în apa caldă unei căzi. Amestecă bine. Stai în soluția salină timp de maximum o jumătate de oră. Poți face baie zilnic, timp de 10 zile.

- Pentru tonifierea organismului, dizolvă în apa caldă din cadă 2-3 kg sare de mare. Rămâi în lichidul respectiv timp de 15-20 minute. Poți face o astfel de baie zilnic, timp de 10-14 zile.

- Pentru descongestionarea circulației în partea superioară a corpului, fă băi calde la picioare, astfel: într-un lighean cu apă caldă, pune 2-3 mâini de sare marină. Înmoaie-ți picioarele timp de 10 minute.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.