LIFESTYLE 4 octombrie 2021

Aproape 190 de bicicliști, într-o „Sesiune de bine” prin Covasna, alături de Lucian Mîndruță

de Iulia Drăghici - Taraș | 1783 vizualizări

„Pentru mine e semnul că putem iubi Transilvania împreună”

Aproape 190 de bicicliști au participat sâmbătă la un eveniment inedit organizat împreună cu jurnalistul Lucian Mîndruță, care a implicat un traseu pe două roți de aproximativ 120 de kilometri prin județul Covasna, de la Sfântu Gheorghe, continuând prin Băile Balvanyos - Târgu Secuiesc – Zăbala – Covasna, încheiat înapoi la Sfântu Gheorghe.

La evenimentul numit „Covasna – Sesiune de stare de bine. Cu Lucian Mîndruţă” au fost înscriși 202 participanți și s-au prezentat 186 de bicicliști din toate colțurile țării: București, Brașov, Iași, Vrancea, Dâmbovița, Sibiu, Cluj, Vaslui, Alba, Prahova, Harghita, Covasna și chiar și din Constanța. Tura completă au încheiat-o 178 de participanți. 

Când ochii ți-au obosit de betoane gri și urechile ți s-au înfundat de claxoane, poate că e timpul pentru o pauză un pic mai departe de oraș. Pentru mine, ieri a fost o astfel de pauză. Și vreau să vă povestesc despre ea. 

Și nici nu știu cu ce să încep. Cu urcarea prin pădure, încă verde, în aerul înghețat al dimineții? Cu oprirea la domeniul castelului Mikes de la Zabola? Cu bucuria de a vedea atâția prieteni noi și de a-mi face unii noi?

Cred însă că ar trebui să vă vorbesc despre oamenii locului. Maghiarii care au avut grijă de noi. Care ne-au adus mașini de însoțire pentru cei obosiți. Motocicliști pentru siguranță. Echipe Salvamont pentru ghidaj pe traseu. Polițiști pentru intrarea și ieșirea din orașe (am fost un pluton mare). Și mai ales zâmbete să ne țină luni bune de acum înainte în amintire…

Au fost minunați. Și-a fost cel mai bine organizat eveniment ciclist la care am participat - și n-o spun doar eu, ci și toți colegii de tură. (...) Eu vă spun că ziua de ieri e pentru mine și semnul că putem iubi Transilvania împreună. Chiar dacă îi spunem asta fiecare pe limba lui! Mulțumesc frumos, Covasna! Nagyon szépen köszönjük!”, a scris Lucian Mîndruță duminică pe pagina lui de Facebook. 

În sfârșit a început lumea să fie curioasă. E foarte important. Să fim curioși, pentru că  aici se găsesc lucruri interesante și cel mai important, oameni speciali”, a spus sâmbătă, după tura de ciclism și Godra Árpád, directorul executiv al Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna, organizator al activității. 

Evenimentul a fost planificat să aibă loc inițial într-una din zilele Festivalului Kürtőskalács-ului din Sfântu Gheorghe, însă acesta din urmă s-a anulat din cauza evoluției epidemiei de coronavirus. 

Realizatorul radio și TV Lucian Mîndruță nu a fost la prima vizită oficială în județul Covasna de anul acesta, ci a fost și în iulie, când s-a întâlnit și cu directorul executiv al Asociației pentru Dezvoltarea Turismului din Județul Covasna, Godra Árpád, cu care s-a fotografiat în Piața Libertății din Sfântu Gheorghe, ocazie cu care, potrivit Visit Covasna, a mers și într-o scurtă trecere la Muzeul Comunicațiilor, Sepsi Teletár. Atunci, jurnalistul urmărit de peste 200.000 de persoane pe Facebook, a lăudat și răbdarea șoferilor din Sfântu Gheorghe

Sursa foto: Facebook/ Lucian Mîndruță. 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.