LIFESTYLE 29 iunie 2021

Ştrandul din Sfântu Gheorghe se deschide pe 1 iulie la 70% din capacitate

de Agerpres | 3325 vizualizări

Ştrandul din Sfântu Gheorghe va fi redeschis pentru public începând cu data de 1 iulie, iar cetăţenii municipiului vor beneficia de tarife mai mici decât persoanele venite din alte localităţi, informează autorităţile locale.

Potrivit acestora, ştrandul va fi deschis zilnic între orele 9,00 - 20,00, într-o singură serie şi va funcţiona la 70% din capacitate, fiind permis accesul a maximum 1.400 de persoane.

„Preţul standard al biletului pentru locuitorii din Sfântu Gheorghe va fi în acest an de 24 de lei, faţă de 48 de lei cât va costa biletul întreg pentru persoanele din alte localităţi. De asemenea, preţul cu reducere pentru minori, persoane peste 60 de ani sau cu dizabilităţi din Sfântu Gheorghe va fi de 10 lei, faţă de 20 de lei pentru persoanele din alte localităţi. Pot fi achiziţionate şi abonamente de sezon, valabile 90 de zile, care costă 151 de lei pentru locuitorii din Sfântu Gheorghe (302 lei preţ întreg) sau 101 lei pentru minori, persoane peste 60 de ani sau cu dizabilităţi din Sfântu Gheorghe (202 lei preţ întreg), acestea putând fi folosite inclusiv la piscină sau Şugaş spa”, se arată într-un comunicat de presă postat luni pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe.

Reprezentanţii instituţiei au menţionat că beneficiarii cardurilor pentru familii numeroase vor avea în continuare o reducere de 75% din tariful standard stabilit pentru localnici.

Intrarea la ştrand se va face şi în acest an doar pe poarta laterală, iar din cauza centrului de vaccinare care funcţionează în clădirea de la intrarea în ştrand, mai multe vestiare au fost amplasate în curtea acestuia.

Biletele pot fi achiziţionate şi online începând din această săptămână pe site-ul Sepsi Rekreativ.

Primăria Sfântu Gheorghe a investit în ultimii ani patru milioane de lei din bugetul local pentru modernizarea acestui ştrand, proiectul incluzând, printre altele, realizarea unui mini aquaparc, respectiv montarea unor tobogane cu cascade şi valuri de apă.

Înainte de demararea acestui proiect, autorităţile locale au realizat un sondaj de opinie în rândul cetăţenilor supunând dezbaterii două proiecte - unul care prevedea reabilitarea ştrandului fără a-i aduce prea multe modificări şi altul care viza construirea unui parc acvatic.

Dilema autorităţilor în legătură cu alegerea uneia dintre cele două variante a fost cu atât mai mare cu cât reabilitarea ştrandului necesita o investiţie mai mică, dar costuri de întreţinere mai ridicate, în timp ce reconstrucţia presupunea bani mai mulţi, însă costuri de exploatare reduse.

La sondaj au răspuns peste 1.300 de cetăţeni, iar aproximativ 87% s-au declarat în favoarea construirii parcului acvatic.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.