LIFESTYLE 2 februarie 2015

8 plante care purifică aerul din casă

de Covasna Media | 711 vizualizări

Plantele de interior te pot ajuta să păstrezi în casă un aer curat. Contrar aşteptărilor, aerul din interior este mult mai poluat decât cel din exterior. Află ce toxine sunt eliminate cu ajutorul unor plante de apartament.

1. Aloe vera

Aceste plante sunt foarte uşor de întreţinut. Iubitoare de soare, aloe vera filtrează aerul din casă de benzen şi formaldehide, substanţe emanate de produsele chimice de curăţat sau vopseluri. Planta aloe este o alegere înţeleaptă pentru ferestrele de la bucătărie bine luminate.

2. Gerbera

Această floare strălucitoare te scapă de substanţe precum tricoloretilena (găsită în produsele de curăţat), benzen (din cerneluri şi vopseluri). Poţi aşeza un ghiveci în locul în care îţi ţii maşina de spălat.

3. Limba soacrei

Este o plantă care filtrează chimicalele aflate în produsele de curăţat, hârtia iginică, şerveţele igienice şi produse de curăţat. Poţi aşeza un ghiveci în baie, un mediu umed optim pentru această plantă.

4. Crizantema

Această floare frumos colorată face mai mult decât să dea o altă aură încăperii. Crizantema ajută la filtrarea aerului de interior de benzen (vop­seluri, produse din plastic, lipici, detergenţi). Trebuie aşezată cât mai aproape de lumina soarelui.

5. Dracaena cu margini roşii

Această plantă care poate creşte foarte înaltă, până la tavan, curăţă aerul din casă de xilen, tricloretilenă sau formaldehide.

6. Azalee

Această floare superbă te scapă de formaldehide şi este recomandată pentru încăperi închise (pivniţe), dar într-un loc luminos.

7. Filodendron cu frunze în formă de inimă

Această plantă agăţătoare nu este o opţiune dacă ai copii sau animale de companie, întrucât frunzele sunt otrăvitoare. Însă poate fi ideală pentru birouri, întrucât filtrează compuşii chimici volatili, precum şi formaldehide.

8. Crinul păcii

Această plantă are nevoie de umbră şi să fie udată săptămânal. Ea curăţă aerul de compuşi chimici volatili, formaldehide, benzen, tricoloretilenă, dar şi toluen şi xilen.

(sfatulparintilor.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.