LIFESTYLE 25 septembrie 2013

6 alimente care te scapă de respiraţia urât mirositoare

de Covasna Media | 834 vizualizări

Te simţi incomfortabil din cauza respiraţiei urât mirositoare şi nu mai ştii cu ce pastă de dinţi să te speli? Ai rezolvat problemele stomatologice, dar halena te urmăreşte peste tot? Îţi recomandăm câteva remedii naturale care combat respiraţia „grea”, la scurt timp după consum.

Halena poate avea cauze digestive, aşa încât chiar dacă tratezi eventualele probleme dentare nu vei scăpa de respiraţia urât mirositoare. Există însă alimente care acţionează pe plan intern, favorizează digestia şi împrospătează respiraţia.

Fructele curăţă cavitatea bucală

Consumă cât mai des fructe precum mere, pere, mure, pentru că au un conţinut mare de fibre. Fibrele alimentare ajută tranzitul intestinal, reglează aciditatatea de la nivelul cavităţii bucale şi stimulează secreţia salivară, care are rolul de a curăţa gura.

Legumele reduc mirosul de sulf

Cel puţin un morcov pe zi aduce beneficii considerabile sănătăţii tale, în general. În primul rând pentru că are fibre alimentare şi în al doilea rând, pentru că are proprietatea de a scădea nivelul de hidrogen sulfurat din gură, responsabil pentru respiraţia „grea”.

Pătrunjelul combate halena

Pătrunjelul face parte din lista cu verdeţuri capabile să reducă mult mirosul urât al gurii. Conţine ulei esenţial, care poate înlocui halena cu un miros obişnuit, de proaspăt. Acelaşi ulei esenţial este prezent şi în extractele de rozmarin.

Scorţişoara reîmprospătează respiraţia

Fie că este consumată sub formă de gumă de mestecat sau de bomboane, scorţişoara poate combate eficient şi aproape instantaneu mirosul „greu” al gurii. Uleiurile esenţiale din scorţişoară distrug bacteria orală care provoacă apariţia halenei.

Acid citric, rezultate sigure

Sunt la-ndemâna tuturor şi pot schimba mirosul gurii aproape imediat, datorită conţinutului crescut de acid citric şi de vitamina C.

Iaurtul protejează de bacterii

Bun nu doar pentru combaterea halenei, iaurtul a dovedit numeroase calităţi pentru menţinerea sănătăţii în general. În cazul respiraţiei urât mirositoare, iaurtul acţionează prin favorizarea digestiei, asigurând o protecţie mărită împotriva bacteriilor care rămân blocate în cavitatea bucală.

Atunci când ştii că masa va fi bogată în alimente consistente, dar mirositoare, spre exemplu sosuri cu usturoi sau ceapă, consumă, preventiv un iaurt. Acesta va reduce din mirosul greu al gurii.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.