LIFESTYLE 13 august 2015

3 trucuri neobişnuite pentru un somn uşor

de Covasna Media | 448 vizualizări

Te suceşti şi răsuceşti în pat şi tot nu te ia somnul? Iată trei trucuri neobişnuite pentru un somn uşor.

1. Mută-ţi biroul lângă fereastră

Un studiu recent a arătat că persoanele care au biroul lângă fereastră dorm cu aproximativ 46 minute mai mult decât angajaţii care n-au ferestre. În plus, angajaţii cu birourile aflate în preajma unei surse de lumină naturală erau de patru ori mai eficienţi decât cei care nu aveau ferestre în birou.

2. Descoperă-ţi tălpile

Specialiştii recomandă să-ţi dezveleşti tălpile atunci când dormi. Ei spun că tălpile au vase de sânge care au menirea de a disipa căldura din corp. Cu cât somnul este mai adânc, cu atât corpul nostru este mai rece, spun cercetătorii de la Naţional Sleep Foundation (SUA). Pentru a avea un somn perfect, în cameră ar trebui să fie în jur de 16-20 de grade, mai spun aceştia.

3. Somnul placebo

Dacă nu poţi să dormi bine, păcăleşte-te că poţi. La un studiu realizat la Colorado College, participanţilor li s-a spus că o maşinărie le va măsura calitatea somnului. După ce li s-a spus cât de bine au dormit, participanţii au fost supuşi unor teste cognitive. Rezultatele au fost surprinzătoare – cei cărora li s-a spus că au dormit prost au avut scoruri de 44%, iar cei cărora li s-a spus că au dormit bine au avut scoruri de 70%.

(sfatulparintilor.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.