LIFESTYLE 25 august 2014

10 alimente de evitat dacă ai tensiunea arterială ridicată

de Covasna Media | 358 vizualizări

Dacă ai probleme cu tensiunea arterială ridicată trebuie să ţii o dietă scăzută în sodiu şi grăsimi, aşa că următoarele 10 alimente ar trebui să le eviţi cu orice preţ.

1. Murăturile: sunt scăzute în calorii, ceea ce e bine, dar sunt încărcate cu sodiu. O murătură medie (de aprox. 10 cm) poate avea în jur de 570 mg de sodiu. Asta este mai mult de o treime din limita maximă de sodiu zilnică de 2300 mg!

2. Supă de pui cu tăiţei la conservă: este considerată adesea o mâncare uşoară care te calmează, dar ar trebui de fapt să te îngrijorezi având în vedere că o singură porţie conţine 880 mg de sare.

3. Varza acră: este scăzută în calorii şi merge foarte bine cu nişte cârnaţi, nu? Jumătate de cană de varză acră are, într-adevăr, numai 13 calorii dar este de evitat deoarece are peste 460 mg de sodiu.

4. Cartofii prăjiţi de la fast food-uri: deşi multe lanţuri fast food prăjesc mai nou cartofii în uleiuri vegetale fără grăsimi nocive, nu toate fac lucrul acesta. Şi, indiferent de modul de prăjire, cartofii conţin oricum o cantitate considerabilă de grăsimi şi sodiu. O porţie medie are aproximative 19 g de grăsimi şi 270 mg de sare.

5. Bacon: conţine în mare parte numai grăsime. Trei felii au 4.5 g de grăsime şi 270 mg de sodiu. Încearcă alte variante mai scăzute în sodiu şi grăsimi cum ar fi mezelurile de curcan în loc de porc. Consumul de bacon ar trebui să fie o raritate şi nu o obişnuinţă zilnică.

6. Laptele integral: lactatele sunt o sursă importantă de calciu, dar cele cu conţinut ridicat de grăsimi, precum laptele integral, au mai multe grăsimi decât e necesar. O cană de lapte integral conţine 8 grame de grăsime, din care 5 g sunt grăsimi săturate. Acestea sunt cele mai periculoase grăsimi având legătură cu bolile cardiace. Consumă lapte degresat.

7. Plăcintă congelată: o plăcintă echivalează cu o porţie de aproximativ 1300-1400 mg de sodiu PLUS aproximativ 35 g de grăsime! Ţine minte că acest lucru înseamnă un exces cu peste 50% din valorile tale zilnice recomandate pentru ambele. Grăsimile includ de asemenea grăsimi trans, care trebuie eliminate complet din dieta ta, şi o doză nesănătoasă de grăsimi săturate. Fă curat în congelator!

8. Gogoşile: or fi ele populare dar sunt nocive pentru sănătate şi pentru corp. O singură gogoaşă are 200 de calorii şi 12 g de grăsime.

9. Supă de tăiţei la plic: este la îndemâna oricui şi poate fi tentantă deoarece este aşa de uşor de preparat. Asta nu înseamnă că e sănătoasă. Un plic conţine 14 g de grăsime şi 1580 mg de sare! Pliculeţul cu aromă conţine aceste valori îngrijorătoare şi nu tăiţeii.

10. Margarină: nu e neapărat rea, dar trebuie să ştii pe care să o alegi şi anume pe cea fără grăsimi trans. Citeşte cu atenţie eticheta pentru a face o alegere informată.

(sfatulparintilor.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.