CULTURA 22 septembrie 2010

MNCR alunecă pe curcubeul cultural

de Ana Sidon | 569 vizualizări
Un nou proiect adresat copiilor și tinerilor va fi derulat în perioada septembrie - octombrie Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR) demarează începând din a doua parte a lunii septembrie un nou proiect dedicat copiilor și tinerilor din județ, sub denumirea „Rainbow. Alunecând pe curcubeul cultural ajungem la voi!”. Proiectul se adresează tinerilor instituţionalizaţi şi celor cu nevoi speciale din judeţul Covasna, iar în cadrul lui peste 80 de copii şi tineri, coordonaţi de specialiştii MNCR şi DGASP

Un nou proiect adresat copiilor și tinerilor va fi derulat în perioada septembrie - octombrie

Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR) demarează începând din a doua parte a lunii septembrie un nou proiect dedicat copiilor și tinerilor din județ, sub denumirea „Rainbow. Alunecând pe curcubeul cultural ajungem la voi!”.

Proiectul se adresează tinerilor instituţionalizaţi şi celor cu nevoi speciale din judeţul Covasna, iar în cadrul lui peste 80 de copii şi tineri, coordonaţi de specialiştii MNCR şi DGASP Covasna, de voluntarii CNMV şi CPECA, vor participa în perioada septembrie-octombrie la ateliere creative în centrele: Casa Familială nr. 1 Întorsura Buzăului, Centrul de Reabilitare Chilieni, Casa Familială nr. 3, Centrul de Primire în Regim de Urgenţă şi Centrul de Îngrijire de Zi din Sfântu Gheorghe.

„Prin intermediul acestui proiect urmărim să implicăm copiii şi tinerii instituţionalizaţi şi pe cei cu nevoi speciale în viaţa culturală a zonei, iar tinerilor voluntari le oferim posibilitatea de a se implica în activităţile culturale şi sociale, devenind din purtători ai moştenirilor tradiţionale dobândite în cadrul cercurilor desfăşurate la muzeu, diseminatori ai acestora”, a afirmat muzeograful PR al MNCR, Andrea Deak.

Proiect intercultural

Proiectul inițiat de MNCR se adresează atât copiilor vorbitori de limba română, cât şi celor vorbitori de limba maghiară. Se urmărește astfel depăşirea barierelor etnice şi lingvistice pe care le ridică alte proiect derulate în Covasna, numitorul comun al participanţilor nefiind nevoia de integrare etnică, ci nevoia acută de integrare socială şi facilitarea accesului la cultură a unor copii cu posibilităţi limitate.

Practic, prin acest proiect în fiecare din cele 5 centre vor fi organizate 3 ateliere creative: un atelier de modelaj al lutului şi pictură pe vase ceramice, un atelier de cusături tradiţionale şi un atelier de ţesături tradiţionale. De asemenea, copiii şi tinerii vor fi antrenaţi în jocuri distractive şi educative, prin intermediul unui caiet de lucru creat în cadrul acestui program. Fiecare copil sau tânăr participant va primi din partea organizatorilor diplome şi premii.

Proiectul este organizat de Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, cu finanţare din partea Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi cu sprijinul partenerilor săi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna, Asociaţia Cultural - Ştiinţifică „Carpaţii Răsăriteni”, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” şi Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.