CULTURA 21 decembrie 2017

Copiii din Bobocea i-au redat Crăciunului semnificația

de Iulia Drăghici - Taraș | 2294 vizualizări

Elevii școlii „Nicolae Russu” Sita Buzăului - structura Bobocea au colindat o casă socială de bătrâni și le-au dus daruri gazdelor

Un grup de copii din clasele primare de la Școala Gimnazială Bobocea, însoțiți de profesoarele Laura Mitrofan, Mihaela Banciu, Simona Darie și Ileana Todor au fost în seara zilei de 19 decembrie în vizită la „bunicii” din așezământul social pentru persoane vârstnice din Stupinii Prejmerului. Nu doar că au colindat gazdele, dar le-au dus daruri de Crăciun, realizate prin implicarea tuturor copiilor din școala și grădinița Bobocea.

La Școala Gimnazială „Nicolae Russu” Sita Buzăului - structura Bobocea s-a demarat proiectul  educațional „Punte între vârste”, în parteneriat cu Asociația Umanitară ,,Acoperământul Sfânta Teodora” din Stupinii Brașovului, care are sub patronaj un așezământ social pentru persoane vârstnice. Acesta face parte din planul de acțiune al școlii în cadrul Strategiei Naționale pentru Ajutor Comunitar (SNAC).  

Proiectul are ca scop sprijinirea materială și morală a persoanelor în vârstă aflate în acest centru, dar și dezvoltarea comportamentului civic la copii. Activitățile propuse facilitează comunicarea interumană, îi ajută pe copii să conștientizeze problemele vârstei înaintate și să simtă bucuria pe care ți-o aduce o faptă bună.

Este pentru noi toți un prilej de a aduce Crăciunul mai aproape de semnificația sa adevărată. Este un prilej de a arăta că suntem oameni, că ne pasă de cei de lângă noi, că putem sacrifica din puținul nostru  pentru ceilalți, așa cum Hristos ne-a fost trimis spre jertfă pentru mântuirea noastră”, a spus unul dintre coordonatori, profesoara Laura Mitrofan.

Toți participanții au împodobit „Bradul familiei”

Seara a început cu un spectacol de colinde prezentat de grupul de copii. Ca o gazdă bună, Ileana Corpaci, președinta Asociației Umanitare „Acoperământul Sfânta Teodora”, a răsplătit colinda micuților, iar copiii au împărțit la rândul lor darurile aduse.

A urmat un moment de „împrietenire”. Bunicuții și nepoțeii au stat de vorbă și și-au împărtășit gândurile, experiențele și sentimentele. Fiecare și-a desenat palma pe o coală de hârtie, apoi au decupat-o. Toate mâinile acestea au fost reunite în realizarea unui brad de Crăciun, pe care copiii l-au numit „Bradul familiei”.

„Ne-ați făcut  o mare bucurie. Copiii sunt o mângâiere, iar colinda lor este curată. Ce Crăciun este acela fără copii?”, a declarat doamna Sidonia, o fostă profesoară care locuiește acum  la acest așezământ.

A fost o seară de familie. În jurul bradului împodobit s-au depănat povești, s-au împărțit zâmbele și lacrimi de emoție. Copiii au pornit spre casă cu mulțumirea unei fapte bune și cu dorința de a reveni.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.