Ansamblul „Mlădițe Românești”, din nou pe podiumul unui concurs național
Dansatorii de la Clubul Copiilor Întorsura marchează o nouă reușită în numele tradițiilor
Ansamblul folcloric „Mlădițe Românești” al Clubului Copiilor Întorsura Buzăului a obținut premiul I la Festivalul Național de Folclor „La Fântâna Dorului”. Evenimentul a avut loc în municipiul Călărași, în perioada 20-23 septembrie a.c..
„Pentru noi, rezultatul este o mare bucurie. Ne-a adus emoții și sentimente puternice pentru că vedem că munca pe care o depunem este apreciată. Suntem foarte bucuroși că reușim să îi facem pe acești copii și tineri să iubească și să ducă mai departe tradițiile românești”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, coregrafa și coordonatoarea Ansamblului, profesoara Rodica Boieru.
Din grupa prezentă la Călărași au făcut parte 24 de dansatori din grupa de performanță a ansamblului, însă formația are în prezent 32 de tineri care se pregătesc constant pentru a duce mai departe tradițiile din zona Buzaielor și nu numai.
Rodica Boieru ne-a mai spus că reușita este cu atât mai îmbucurătoare cu cât arată prețuirea efortului depus de echipa de dansatori.
„Din fața scenei se vede doar spectacolul frumos, evoluția incendiară, dar nu și munca din spate. Doar noi, cei implicați, știm ce presupune de fapt. De aceea, rezultatul aduce o satisfacție pe măsură”, a punctat coregrafa.
Concursului Național „La Fântâna Dorului” face parte din Zilele Municipiului Călărași. Anul acesta sărbătoarea a marcat împlinirea a 424 de ani de la atestarea documentară a urbei.
Aceasta nu este nici pe departe prima reușită a dansatorilor întorsureni, ci grupul se poate mândri cu multe rezultate notabile. De exemplu, în 2017, la scurt timp de la formarea unei noi grupe, deși începători, dansatorii au obținut un loc 1 la Festivalul Internațional de Folclor pentru copii și tineret „Așa-i jocul pe la noi”, desfășurat la Arad. Iar premiile au continuat, de atunci să vină, înspre dansatorii pregătiți de coregrafa Rodica Boieru.
Totodată, de precizat este și că la secția de dansuri populare a Clubului Copiilor din Întorsura Buzăului sunt înscriși aproximativ 30 de copii la grupa de începători, ceea ce înseamnă că dragostea celor mici pentru tradiții este încă înfloritoare. Și de menționat este și faptul că cei care vor rămâne pe parcurs să „joace” în această „horă”, a Mlădițelor Românești, vor învăța nu doar dansuri populare din țară, dar și să lucreze în echipă, să fie responsabili, harnici și devotați, așa cum s-a dovedit până acum, la fiecare generație de dansatori întorsureni.
Sursă foto: Facebook/ Clubul Copiilor Întorsura Buzăului