EDUCATIE 8 martie 2011

Vine, vine primăvara…

de Covasna Media | 589 vizualizări
la Grup Şcolar “Nicolae Bălcescu” din Întorsura Buzăului Primăvara este o sărbătoare imensă la care participă toate elementele naturii şi înverzeşte sufletele tuturor oamenilor. În acest an se pare că primăvara are un debut uşor sfios şi temător, şi se lasă aşteptată. Pentru a-i veni în sprijin şi pentru a-i spori curajul şi intensitatea, elevii Grupului Şcolar “Nicolae Bălcescu” şi-au unit forţele creative şi talentele, şi au organizat “Festivalul Mărţişorului”, punând astfel în evidenţă

la Grup Şcolar “Nicolae Bălcescu” din Întorsura Buzăului

Primăvara este o sărbătoare imensă la care participă toate elementele naturii şi înverzeşte sufletele tuturor oamenilor. În acest an se pare că primăvara are un debut uşor sfios şi temător, şi se lasă aşteptată. Pentru a-i veni în sprijin şi pentru a-i spori curajul şi intensitatea, elevii Grupului Şcolar “Nicolae Bălcescu” şi-au unit forţele creative şi talentele, şi au organizat “Festivalul Mărţişorului”, punând astfel în evidenţă primul şi cel mai reprezentativ simbol al acestui anotimp.

Sâmbăta trecută, gazdele erau pregătite să îşi primească invitaţii cu braţele deschise. La eveniment au fost invitaţi elevii şi diriginţii claselor a VIII-a de la şcolile generale din zona Buzaielor, părinţii elevilor care învaţă la Grupul Şcolar şi nu în ultimul rând profesorii şi elevii liceului organizator. La intrarea în sală musafirii au fost întâmpinaţi cu câte un mărţişor confecţionat din materiale refolosibile şi biodegradabile, realizat cu multă răbdare şi dibăcie de către elevele de la profilul textil al liceului industrial. Astfel, un prim zâmbet s-a conturat pe chipurile invitaţilor. Cu scena pregătită de spectacol, prezentatorii Alina şi Ştefan au spus, în glas unanim cu primăvara, că petrecerea e gata să înceapă.

Aşadar, voia bună s-a instalat şi aprofundat prin intermediul tuturor momentelor artistice, atent coordonate de profesorii Ramona Găitan şi Silviu Popica. Cântecele interpretate de elevi au scos la suprafaţă adevărate talente, iar notele muzicale au sunat ca un tril. Spectacolului i s-au alăturat cu mare plăcere şi foşti elevi ai liceului, care au dat curs unei scenete amuzante, numai bună să înveselească şi mai mult întreaga atmosferă. Un alt moment special a fost acela în care femeile din sală au avut parte de o mică surpriză - o atenţie florală oferită din partea Grupului Şcolar.

Spectacolul a luat sfârşit păstrând vie speranţa că va fi de ajutor, măcar puţin, şi primăvara va birui să alunge norii de pe cer, să facă soarele să îşi ascundă colţii şi să strălucească mai puternic, iar temperaturile să crească cu câteva grade. Scopul primar al “Festivalului Mărţişorului”, acela de a face ca anotimpul verde să fie permanent prezent în sufletele noastre, a fost îndeplinit cu succes. Pe de o parte, invitaţii au fost bine dispuşi şi şi-au încărcat bateriile cu optimism. Pe de altă parte, profesorii şi elevii Grupului Şcolar “Nicolae Bălcescu” au realizat că liceul poate fi foarte bine comparat cu primăvara, şi îşi doresc ca această primăvara a liceului să fie una care înverzeşte şi înfloreşte pe zi ce trece tot mai mult.

Loredana Bede

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.