EDUCATIE 19 iulie 2022

Ultimele zile în care absolvenții de gimnaziu covăsneni își pot confirma locul la liceu

de David Leonard Bularca | 474 vizualizări

Viitorii liceeni din județ mai au timp până miercuri, 20 iulie, să își confirme locul la liceul în care au fost repartizați, pentru a nu îl pierde, transmite Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna. În ce-i privește pe elevii care nu au prins nici un loc în prima etapă, Comisia județeană de admitere îi va repartiza pe data de 4 august. 

„În perioada 15-20 iulie 2022, candidații admiși în urma repartizării computerizate depun dosarele de înscriere la liceul unde au fost admiși. Nedepunerea la termen atrage după sine pierderea locului.

Ședința comisiei pentru rezolvarea cazurilor speciale va avea loc în data de 22 iulie. Cererile pentru cazurile speciale se depun până la data de 21 iulie personal la sediul IȘJ Covasna sau se transmit prin e-mail la adresa office@isj.educv.ro. Rezultatele ședinței vor fi transmise liceelor și vor fi afișate la avizierul IȘJ Covasna în data de 22 iulie, după ora 14:00”, au transmis reprezentanții IȘJ Covasna. 

La finalul lunii vor avea loc probele de verificare a aptitudinilor și competențelor pentru cei care nu au fost încă repartizați la liceu. 

„De asemenea, în perioada 26-28 iulie, se vor desfășura probele de aptitudini și verificarea competențelor de limbă pentru locurile rămase libere în clasele de liceu.

Elevii rămași nerepartizați în prima etapă, precum și cei care au promovat examenul de corigență, vor fi repartizați pe locurile rămase libere în clasele de liceu de Comisia județeană de admitere în data de 4 august. Cererile se depun la secretariatul IȘJ Covasna sau prin e-mail la adresa office@isj.educv.ro.

Tot în perioada 26-28 iulie se va desfășura etapa a II-a de admitere în învățământul profesional de stat. Absolvenții care optează pentru învățământul profesional trebuie să solicite de la școlile de proveniență fișa de înscriere pe care o vor depune la liceul unde doresc să se înscrie”, se mai arată într-un comunicat de presă al IȘJ Covasna. 

În județul Covasna, după prima etapă a repartizării computerizate, cea mai mică medie de intrare la liceu a fost 3,94, iar cea mai mare 9,79, se arată în datele publicate pe admitere.edu.ro, consultate de redacția CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna. 

Sursa foto: arhivă 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.