EDUCATIE 20 iulie 2022

Titularizare 2022: aproape 60 de candidați covăsneni au obținut note sub 5

de David Leonard Bularca | 871 vizualizări

La concursul pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar de anul acesta din județul Covasna s-au înscris 366 de candidați. 14 dintre ei s-au retras în timpul probei scrise. Rezultatele inițiale arată că doar 41,2% dintre cei care au susținut proba au reușit să obțină o notă egală sau mai mare decât 7. De partea cealaltă, 59 (adică 16,76%) de candidați au obținut note mai mici de 5, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna. 

„Din cele 59 de note sub 5,00, cele mai multe s-au înregistrat la educație fizică și sport, geografie, limba și literatura română, psihopedagogie specială, educație artistică”, au transmis reprezentanții IȘJ Covasna. 

Rezultatele finale vor fi afișate miercurea viitoare, pe 27 iulie. 

„Contestațiile se trimit electronic pe adresa de email kissevaildiko@isj.educv.ro în zilele de 19.07.2022, până la ora 21:00 și 20.07.2022, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afişează în data de 27 iulie”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Cei care au luat cel puțin nota 7 pot obține statutul de titular, iar cei care au cel puțin nota 5 pot deveni suplinitori. 

„Pentru a obține statutul de titular, un candidat trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la inspecția specială la clasă/ proba practică și să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecția specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 5 (cinci)”, au explicat cei de la IȘJ Covasna. 

Miercuri, 20 iulie, are loc și examenul de definitivat. IȘJ Covasna a anunțat că 99 de profesori covăsneni s-au înscris. Proba scrisă se va desfășura la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe și va dura patru ore.

Sursa foto: arhivă

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.