EDUCATIE 27 iulie 2010

Tabără Internaţională de Creaţie Plastică la C.N. Mihai Viteazul

de Covasna Media | 621 vizualizări
În perioada 14-19 iulie s-a desfăşurat la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu-Gheorghe Tabăra Internaţională de Creaţie Plastică „N.N. Tonitza”, din cadrul proiectului internaţional „Acasă la noi”, ediţia a XIV-a, coordonată de Despărţământul Astra „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi. Organizatorii acestui eveniment au fost Asociaţia de Tineret ECOU, Despărţământul Astra Covasna-Harghita, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”

În perioada 14-19 iulie s-a desfăşurat la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu-Gheorghe Tabăra Internaţională de Creaţie Plastică „N.N. Tonitza”, din cadrul proiectului internaţional „Acasă la noi”, ediţia a XIV-a, coordonată de Despărţământul Astra „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi.

Organizatorii acestui eveniment au fost Asociaţia de Tineret ECOU, Despărţământul Astra Covasna-Harghita, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, iar susţinători - Consiliul Local Sf.Gheorghe, Consiliul Elevilor de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Centrul de Cultură Arcuş, Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei, prin Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan”, Protopopiatul Ortodox Întorsura Buzăului şi Asociaţia Cultural-Creştină „Justinian Teculescu”.

La tabăra de pictură „N.N. Tonitza”, de la Sf.Gheorghe, au participat, alături de tineri din România, 20 de elevi şi studenţi din Republica Moldova, din oraşele Chişinău şi Criuleni, laureaţi ai Concursului Internaţional de Artă Plastică „N.N. Tonitza”. Pe lângă aprofundarea cunoaşterii limbii române, obiectivele taberei au fost utilizarea elementelor de limbaj plastic şi elaborarea unor compoziţii libere, având drept cadru imagini, peisaje, monumente din municipiul Sf.Gheorghe şi din judeţul Covasna. Lucrările realizate în cadrul taberei vor fi prezentate într-o expoziţie itinerată prin localităţile din care provin participanţii, Sf.Gheorghe, Iaşi, Criuleni, Chişinău, în toamna acestui an. Astfel picturile şi desenele participanţilor la tabăra din Sf.Gheorghe vor face cunoscute imagini din oraşul nostru şi din împrejurimi în locuri îndepărtate de aceste meleaguri, în România şi în Republica Moldova.

Pe lângă activitatea practică, participanţii au vizitat monumente din Sf.Gheorghe, Centrul de Cultură Arcuş, mânăstirea „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” de la Valea Mare, mânăstirea „Schimbarea la faţă” din Sita Buzăului, au participat la tradiţionala sărbătoare mocănească „Sântilia” de la Voineşti-Covasna şi au vizitat obiective cultural-istorice din Braşov.

Diplomele de participare primite în ultima zi a taberei vor constitui pentru tinerii artişti plastici o frumoasă amintire a şederii lor pe meleagurile covăsnene, dar şi o dovadă a efortului lor creator întru transmiterea frumuseţilor ţinuturilor noastre.

Coordonator proiect, prof. Luminiţa Cornea

Sursa foto: Observatorul de Covasna

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.