EDUCATIE 17 martie 2023

Simulări pentru clasa a VIII-a! Când vor susține elevii covăsneni probele

de David Leonard Bularca | 809 vizualizări

Peste 1.920 de elevi covăsneni vor susține, săptămâna viitoare, simulări ale Evaluării Naționale (EN). Probele vor avea loc luni, marți și miercuri (în cazul elevilor care dau examen și la limba maternă). Notele obținute nu vor fi făcute publice și vor fi trecute în catalog numai în cazul în care elevii sau tutorii legali ai acestora cer, în scris, acest lucru. 

Simulările vor avea loc în primele trei zile din săptămână, conform unui comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna. 

  • 20 martie 2023 – Limba și literatura română – probă scrisă
  • 21 martie 2023 – Matematică – probă scrisă
  • 22 martie 2023 – Limba și literatura maternă – probă scrisă

În aceste zile, elevii trebuie să fie în săli cel târziu la ora 8:30. Începând cu ora 9:00, subiectele vor fi distribuite, elevii având la dispoziție două ore pentru a rezolva exercițiile. 

„Subiectele pentru simularea examenului de evaluare națională pentru elevii clasei a VIII-a sunt redactate sub forma unei broșuri tipărite față-verso pe care elevii vor scrie răspunsurile”, conform IȘJ Covasna. 

Peste 1.920 de elevi din județ sunt așteptați să susțină aceste simulări, în cele 57 de centre de examen. 

„În județul Covasna sunt așteptați să susțină simularea examenului de evaluare națională 1925 de elevi din clasa a VIII-a (592 de elevi de la secție română, 1333 elevi de la secție maghiară) în 57 de centre”, conform IȘJ Covasna. 

La EN de anul trecut, 75,04% dintre absolvenții de gimnaziu covăsneni au obținut note de trecere.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.