EDUCATIE 8 martie 2022

Școala Pădurii „Vizuina Vulpii” – o nouă tabără pentru copii în Șugaș Băi

de Diana Pantelimon | 1852 vizualizări

Asociația Vadon, în colaborare cu Primăria Sfântu Gheorghe, a inaugurat  sâmbătă, 5 martie a.c., Școala Pădurii „Vizuina Vulpii", o tabără care oferă programe educative despre comorile naturii. 

Școala Pădurii „Vizuina Vulpii“ este o tabără organizată în stațiunea Șugaș Băi, la aproximativ 10 km de Sfântu Gheorghe, în cadrul căreia se vor organiza diferite programe educative pe tot parcursul anului, iar elevii înscriși vor putea învăța despre mediul înconjurător și importanța protecției naturii.

În funcție de preferințe, se organizează mini-tabere, de una, două sau trei zile, dar și tabere de 5 zile, taxa de participare pentru copii în tabere fiind de 90-100 lei/persoană, în funcție de componența programului. Preţul include programul educativ, masa şi cazarea, aceasta fiind disponibilă pentru 30 de persoane în 7 camere cu paturi supraetajate, într-o clădire reabilitată și pusă la dispoziție de Primăria Sfântu Gheorghe.

Cu ocazia deschiderii oficiale a taberei, a fost lansată și o aplicație pentru telefonul mobil, care oferă informații despre urmele lăsate de animalele sălbatice în natură. Aplicația „Kopó” este gratuită și va putea fi descărcată din Google Play sau AppStore, în prezent fiind disponibilă în limbile maghiară și engleză. Varianta în limba română este în lucru.

Locația taberei se află în stațiunea turistică Băile Șugaș nr. 200, Sfântu Gheorghe, județul Covasna, iar cei interesați pot face rezervări la numărul de telefon: 0733 012 403, sau prin e-mail, la adresa: vadon@vadon.ro.

Autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au anunțat în luna aprilie a anului trecut că își doresc să înființeze o „școală a pădurii”. În acest sens, au cumpărat clădirea unde se vor ține taberele de acum înainte și iată că planurile au devenit realitate. 

Asociația VADON („Sălbăticie” în limba maghiară) a luat ființă în toamna anului 2012, iar misiunea sa este să ofere informații legate de Ținutul Secuiesc, regiune bogată în valori istorice, culturale și naturale.

Sursă foto: Kristó-Gothárd Hunor

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.