EDUCATIE 14 iunie 2018

Schimbări majore în planul de școlarizare al LTME

de Iulia Drăghici - Taraș | 3018 vizualizări

De anul școlar viitor se vor înființa clase de Mate-Info – Intensiv Informatică și Științe ale Naturii – Intensiv Engleză

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului își îmbunătățește oferta educațională pentru anul școlar 2018-2019.

Printre noutățile cu care Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului vine în întâmpinarea elevilor de clasa a IX-a pentru anul școlar viitor se numără specializările de Matematică- Informatică: INTENSIV INFORMATICĂ și Științe ale naturii: INTENSIV LIMBA ENGLEZĂ. Mai mult, la clasa de Filologie prevăzută în planul de școlarizare nou elevilor li se va oferi șansa să ia parte la Opționalul de Limbă germană.

„De mai mult timp ne dorim să aducem ceva în plus  în Planul de școlarizare al liceului. Prin oferirea de Intensiv Informatică, la specializarea „Matematică – Informatică”, și un Intensiv Limba engleză la specializarea „Științe ale naturii”, elevii vor avea posibilitatea să studieze 5-6 ore/săptămână la disciplina Informatică, respectiv Limba engleză. În Planul cadru de învățământ, valabil pentru  această perioadă,  este prevăzută o singură oră/ săptămână de Informatică și 2 ore/ săptămână la clasa a IX-a insuficiente pentru o pregătire temeinică, potrivit cerințelor actuale.

Ne dorim ca, în viitorul apropiat,  să implementăm în liceul nostru Sistemul ECDL- European Computer Driver Licence - cel mai răspândit standard internațional de certificare a abilităților de utilizare a calculatorului. Certificatul obținut echivalează, inclusiv, examenul de competențe digitale pe care absolventul de clasa a XII-a trebuie să îl susțină în cadrul examenului de bacalaureat.

Pentru Limba engleză dorim pentru elevii noștri să aibă posibilitatea să susțină și să promoveze examene internaționale, precum: ELTS- International Language Testing System, sau Cambridge English, creându-le astfel noi oportunități.

Un alt scop pentru care am dorit înființarea acestui domeniu este și  acela de a stopa plecarea absolvenților de clasa a VIII-a la licee din alte localități ( un motiv pentru care elevii pleacă la alte licee se leagă de inexistența, în liceul nostru, a unor astfel de domenii).

LTME  este un liceu foarte bun, exigența și dăruirea cadrelor didactice se concretizează an de an în rezultate foarte bune. Înființarea domeniilor  de Intensiv va însemna scoală în plus pentru elevii noștri, deci, plus-valoare”, ne-a declarat directoarea LTME, Maria Bularca.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.