EDUCATIE 30 ianuarie 2013

Săptămâna viitoare încep simulările la Bac şi Evaluarea naţională

de Monica Vrânceanu | 638 vizualizări

Supravegherea video va fi folosită doar în cazul Bacalaureatului.

Săptămâna viitoare încep simulările la Bac şi Evaluarea naţionalăElevii covăsneni se pregătesc de simularea examenelor de Bacalaureat şi Evaluare naţională. Simularea Bac-ului va avea loc între 6, 7 şi 8 februarie, în vreme ce simularea pentru Evaluarea naţională va avea loc între 12, 13 şi 14 februarie. Inspectorul şcolar adjunct al judeţului, Rădiţa Palela, a declarat că aceste simulări au fost organizate la nivelul fiecărui inspectorat şcolar, iar în judeţul nostru s-a decis că pentru simularea examenelor de Bac se vor folosi camere video, însă pentru cea de la Evaluarea naţională nu.

„Pentru simularea Bac-ului vom merge exact pe centrele de examen care vor fi în vară, iar pentru cea a Evaluării am conceput mai puţine centre, ţinând cont şi de condiţiile meteo, tocmai ca să nu fie probleme cu transportul”, a explicat Rădiţa Palela.

Simulările acestor examene vor încerca să redea cât mai bine condiţiile de la examenele propriu-zise, elevii vor fi supravegheaţi de către echipe de profesori, iar cine va fi prins copiind va avea nota scăzută la purtare. În judeţul nostru, la simularea Bac-ului vor participa 1.981 de elevi, iar la cea pentru Evaluarea de la finalul gimnaziului 1.926 de elevi.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.